Badalona i la UPC busquen trenar bona relació a través del nou Campus Diagonal-Besòs

  0
  35
  IMG_0966.JPG

  18/02/2016 – La ciutat demana a la universitat que els joves badalonins més desfavorits tinguin més facilitats; també es buscarà la col·laboració empresarial i de coneixement.

  L’Ajuntament de Badalona i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han acordat encetar vies de col·laboració en projectes d’especialització i competitivitat així com en àmbits de recerca, educació i transferència de coneixement. Així s’ha expressat en la trobada que representants de l’Ajuntament han mantingut amb membres de la direcció de la UPC en el nou campus Diagonal-Besòs, ubicat a Sant Adrià, que aquesta universitat inaugurarà el proper mes de setembre.

   

  Els representants badalonins han explicat que per a Badalona és prioritari potenciar aquest eix del coneixement que ha de permetre, entre d’altres, participar en diversos projectes finançats per la Unió Europea. Les dues parts –Ajuntament i UPC– també han acordat treballar conjuntament en àrees que es consideren bàsiques com les accions de transferència de coneixement i de recerca aplicada i l’accés dels joves de Badalona als estudis que ofereix aquesta universitat.

   

  Facilitats per als joves desfavorits de Badalona

   

  En aquest sentit, des de la UPC s’ha destacat que els joves badalonins són el segon col·lectiu més nombrós entre els alumnes d’aquesta institució després dels alumnes de Barcelona. Per això, i sobretot tenint en compte que el nou campus és a tocar de Badalona, les dues institucions volen reforçar aquest accés d’estudiants locals a la UPC així com una més gran implicació dels instituts de la ciutat en els projectes de l’àmbit educatiu de la UPC.

   

  Pel que fa a aquest punt, Badalona demana que els estudiants amb menys recursos econòmics tinguin facilitats a l’hora d’estudiar a la UPC, mentre que la universitat té interès en donar a conèixer d’una manera més directa tota la seva oferta de cursos als estudiants de la ciutat.

   

  Beneficis en el model industrial de Badalona Sud

   

  Des de Badalona s’intentarà que l’activitat acadèmica del campus Diagonal-Besòs porti també un canvi de model industrial a la zona de Badalona Sud. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que “els polígons industrials no poden quedar al marge dels avenços científics, energètics i tecnològics que promouen les universitats, com és el cas de la UPC. Per això volem que a Badalona s’hi instal·lin empreses relacionades amb el sector de la investigació i l’energia”.

   

  El campus Diagonal-Besòs preveu mantenir una estreta relació amb el Gremi d’Instal·lador del Barcelonès Nord i el Maresme (Aemifesa), i amb empreses del sector energètic altament especialitzades i que estan ubicades a la ciutat. L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est, el principal actiu del campus Diagonal-Besòs, s’estrenarà el curs vinent amb uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, i uns 400 docents i investigadors.