Professionals de molts oficis orientaran als joves en la 4a Fira de l’Ensenyament de Badalona

  0
  fira ensenyament.jpg

  18/02/2016 – Com a novetat enguany, hi ha haurà un espai on els estudiants podran parlar amb professionals perquè els orientin.

  Donar a conèixer als estudiants l’oferta educativa i acadèmica existent a Badalona i a les ciutats de l’entorn. Aquest és l’objectiu de la 4a Fira de l’Ensenyament de Badalona, que es farà al Centre Cultural l’Escorxador aquest dijous 18 de febrer i l’endemà divendres. La Fira està organitzada pels departaments de Joventut i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

   

  La 4a Fira de l’Ensenyament de Badalona mostrarà l’oferta existent d’estudis homologats, com per exemple cicles formatius, universitats, programes de formació i inserció, escoles d’adults i formació complementària. La fira vol convertir-se en un espai de trobada per a tot l’alumnat de secundària, les seves famílies i per a les persones interessades en iniciar, continuar o complementar la seva formació.

   

  Una ‘Human Libray’: com arribar a l’ofici desitjat

   

  La principal novetat de la fira d’enguany és la ‘Human Library’, un espai on professionals explicaran directament als estudiants en què consisteix el seu ofici, què s’ha d’estudiar per arribar a treballar en aquesta feina, a on es poden cursar aquests estudis, etc…La ‘Human Library’ funcionarà els dos dies a l’Espai Carpa i els professionals s’agrupen per sectors. Hi haurà professionals del món tecnològic, del món socio-lingüístic i educatiu, del món de l’art i la comunicació, del món de la ciència i la salut i del món empresarial i jurídic.

   

  A la ‘Human Library’, els estudiants podran parlar directament amb arquitectes, enginyers, pilots d’avió, mestres, filòlegs, actors, periodistes, músics, metges, infermers, investigadors, economistes, advocats o jutges per posar només uns exemples de les professions que allà estaran representades.

   

  A la mostra hi seran presents centres educatius de la ciutat que ofereixen Formació Professional, les universitats de referència i els graus que imparteixen i s’hi podrà trobar també assessorament en ocupació o mobilitat internacional.