Badalona impulsa la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament”

  0
  50

  L’Ajuntament de Badalona impulsa la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament”, organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona per interpel·lar la ciutadania i encoratjar-la a denunciar qualsevol cas de violència masclista que conegui. La iniciativa inclou materials gràfics on apareixen els telèfons d’atenció contra la violència masclista que s’han dissenyat amb la idea de difondre’ls per les xarxes socials i per ser distribuïts en els comerços de primera necessitat (farmàcies, botigues d’alimentació, forns de pa, supermercats, etc.). La difusió dels missatges en aquests establiments és imprescindible, ja que són llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda.

  El confinament obligatori que ha derivat de l’estat d’alarma, decretat pel govern central fruit de la pandèmia del COVID 19, ha trasbalsat la vida de la població de manera general i de manera específica de les dones.

  Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d’atenció especialitzada estan patint una reconfiguració, davant aquesta situació d’excepcionalitat, i no poden garantir les mateixes prestacions que en condicions normals.

  La convivència obligada afecta a les dones víctimes de violència masclista que estaven en programes d’assistència, i que ara han pogut quedar interromputs o es presten de manera virtual, però també pot agreujar els casos de violència latent i fer-ne aflorar de nous. Davant aquesta situació, la Diputació de Barcelona ha cercat, amb aquesta campanya, un recurs per fer arribar informació a les dones víctimes de violència.

  Aquesta iniciativa complementa i se suma a les que ja impulsa la corporació per tot el territori per seguir lluitant contra aquest problema estructural, ja que el confinament no ha de ser mai aïllament.

  Des de l’Àmbit de Feminismes de l’Ajuntament de Badalona s’ha contactat amb les farmàcies de la ciutat, amb la Federació de comerciants i els mercats municipals perquè pengin els cartells als seus establiments. A més, el cartell es pot imprimir des de casa perquè la ciutadania el pugui imprimir i lliurar al seu establiment o botiga de proximitat.

  La primera tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, ha afirmat que: “en aquests moments de confinament volem reforçar el suport a les dones que pateixen violència masclista. Per això mantenim el SIAD com a servei essencial i reforcem amb aquesta campanya informativa nous casos que detecti la ciutadania o les mateixes dones que vulguin denunciar”. Tothom ens hem de comprometre a combatre la violència masclista”, ha afegit.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí