Badalona impulsa un projecte per reaprofitar les armilles salvavides abandonades a l’illa de Lesbos

  0
  30
  proactiva_team2.jpg

  21/06/2017 – Acord amb l'Ajuntament de Mytilene, a l'illa grega, per reconvertir més de 200.000 armilles.

  L'Ajuntament de Badalona encapçala un projecte de cooperació que pretén ajudar a l'illa de Lesbos a retirar de les seves platges més de 200.000 armilles salvavides abandonades. Conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’ONG Proactiva Open Arms, el Consistori ha signat un acord de cooperació mediambiental amb l’Ajuntament de Mytilene, a Lesbos.

   

  La iniciativa pretén atacar a les conseqüències materials del fenòmen dels refugiats. Durant els darrers dos anys, es calcula que prop de 250.000 refugiats han arribat a l'illa, el que suposa pràcticament 250.000 armilles de les quals no se n'ha fet res. Aquest projecte, doncs, vol donar sortida a aquest material i reaprofitar-lo.

   

  D'una banda, s'ataca un problema mediambiental i, de l'altra, un problema social, apunta el 4t tinent d'alcalde Francesc Ribot. I és que el projecte permetrà formar tallers que donaran treball a persones de l'illa i als propis refugiats, que transformaran les armilles que es puguin reaprofitar en productes que es vendran posteriorment.

   

  Badalona va optar el passat 2016 a una subvenció de 25.000 euros de l'AMB amb la que es podrà començar a executar el projecte, que ja té una fase prèvia. Aquests mesos, les administracions han buscat 'partners' que puguin col·laborar en tot plegat. Un cop realitzada la feina prèvia, el proper pas és començar a executar la idea a Lesbos. “És un projecte de doble fil, ja que també s'aconseguirà sensibilitzar la població que compri els productes fabricats amb les armilles”, afirma Ribot.