Badalona incrementa els recursos de la Guàrdia Urbana per fer controls de drogues i alcoholèmia

  0
  GF05J6Q1_xoptimizadax--575x323.jpg

  06/07/2016 – Les inversions prioritàries contemplen 9.000 euros per a la compra de drogotests i 7.668 per a adquirir nous alcoholímetres. 

  Si bé fa uns dies parlàvem d'una inversió de 20.000 euros per a recuperar el vehicle de la Guàrdia Urbana que controla l'estacionament a la ciutat, popularment conegut com 'foto-multa', no serà l'únic recurs que els propers mesos adquirirà el cos de policia local. A més del cotxe 'foto-multa', el paquet d'inversions contempla 9.000 euros per a la compra de drogotests i 7.668 per a adquirir nous alcoholímetres. No es tracta d'aparells inexistents, però sí en condicions poc òptimes o obsolets.

   

  És el cas, sobretot, de la prova de drogues. Fonts de Guàrdia Urbana expliquen que el cos té material per a prendre mostres i dur a terme anàlisis de drogues, però no té el sistema més àgil ni adient del que sí disposen altres policies. En aquest sentit, reclamen un aparell que serveix per a fer un examen inicial que, en cas de ser positiu, dóna peu a un anàlisi més profund de laboratori. Serveix per a agilitzar els controls, descartar directament els negatius i comprovar en profunditat els positius. La manca d'aquests aparells, de fet, diuen alguns agents, ha derivat els darrers anys en que el nombre de sancionats per consum de drogues a la ciutat sigui quasi nul.

   

  Pel que fa als alcoholímetres, que fins fa poc eren calibrats i cedits per la DGT, el cos en disposa de dues màquines grans, però, a dia d'avui, de cap analitzador portàtil, l'aparell de mà que s'acostuma a veure als controls.