La família continuarà unida

  0
  DSC_0701.JPG

  06/07/2016 – Pilar Ruiz, presidenta del CE Seagull, i Jordi Ferrón, tècnic del primer equip, exposen les línies mestres del projecte del curs vinent.

   

  Hores després de caure en l’última eliminatòria d’ascens a Superlliga davant la UD Tacuense, el vestidor del Seagull encara mantenia l’adrenalina de la competició. Les gavines no necessitarien gaire temps per aixecar-se i projectar il·lusions pel futur. “L’any vinent tornarem”, asseguraven amb contundència les jugadores des del balcó de l’Ajuntament durant l’acte d’homenatge organitzat pel govern local.

   

  Aquella promesa, en moltes ocasions buida de realitat, es podrà executar o, com a mínim, el Seagull tindrà a la seva disposició totes les eines necessàries per complir amb el seu objectiu: pujar a Primera.

   

  Tal com relata Jordi Ferrón, entrenador de la primera plantilla, “el millor fitxatge del Seagull és la continuïtat de la majoria de les jugadores d’aquesta temporada”. Segons el tècnic, després de quedar subcampiones de lliga i fregar l’ascens, “moltes futbolistes han tingut ofertes, però les han rebutjat per seguir a Badalona”. “Tornarem a veure a Xènia, a Gordo, a Pascu, a Yosse i a quasi tot el bloc”, celebrava Ferrón.

   

  Del grup d’aquest any, només Cone, Peque, Kayu i la portera Mire deixen el club. Per cobrir les seves baixes, Sara Serna, Carol Miranda, Leti, Queralt Gómez, Mireia Nagel i Sara Navarro arriben a Montigalà. Sens dubte incorporacions de primer ordre i qualitat.

   

  “Hem buscat equilibrar la plantilla. Vam acabar la temporada amb manca d’efectius i sense disposar de recanvis per jugadores com Yosse. Realment som afortunats d’haver pogut fitxar primeres espases”, destacava Jordi Ferrón.

   

  L’entrenador badaloní espera que les cares noves no alterni el clima de família unida que ha tingut el Seagull aquesta temporada. “Cap entrenador fitxa sense investigar quin caràcter o personalitat té la jugadora que t’interessa. Totes les nouvingudes tenen ganes d’aportar. Les primeres impressions han estat molt positives”, apuntava l’exfutbolista.

   

  Malgrat incorporar jugadores de gran nivell, Ferrón no oblida quina és la clau principal que ha de perseguir el Seagull. “Ara som un grup de grans noms que necessita tornar a ser un equip. Els partits els poden guanyar els noms, però els campionats només els guanyen els equips de debò”, sentenciava. Segons el tècnic, l’any vinent l’equip ha de lluitar “per ser al play-off”.

   

  Mateix camí institucional

   

  Els èxits esportius assolits pel CE Seagull al llarg d’aquest últim curs no provocaran grans canvis dins de l’estructura organitzativa de l’entitat. El club blau continuarà sent una institució humil i amb un pressupost mínim. Pilar Ruiz, presidenta des de fa uns mesos, així ho confirma. “El titular és exactament aquest. Hem estat per sobre de les nostres possibilitats. La temporada que ve mantindrem la mateixa línia. Si res no canvia, continuarem tenint un pressupost mínim”, destacava.

   

  La presidenta de les gavines, exfutbolista del Seagull i de diversos clubs ja desapareguts com el mític Atenes de Titi Camúñez, té molt clar quin és l’actiu més preuat que té l’entitat.

   

  “Al Seagull, per norma sempre hem tingut molta unió entre les jugadores. Som un club petit i humil. La clau de l’entitat és fomentar el bon ambient i aconseguir que les jugadores siguin molt empàtiques entre elles. És cert, però, que aquest any aquesta tònica ha augmentat fins a l’extrem”, celebrava Ruiz.

   

  Dins de les oficines del Seagull, però, no tot són bones notícies. Malgrat estar molt agraïts amb l’Ajuntament pel suport mostrat al llarg del play-off d’ascens, al club li agradaria poder disposar d’un conveni en condicions.

   

  “Les negociacions pel conveni amb l’Ajuntament estan aturades. Tot són paraules. Tampoc tenim ajudes de la Generalitat ni cap patrocinador principal. Ens agradaria poder disposar d’un conveni que es correspongui amb la categoria que pot assolir el club si puja a Primera”, argumentava Pilar Ruiz.

   

  Cal recordar que aquest any va haver de ser Ricardo Carneado, fundador del Seagull i president històric, qui pagués totes les despeses de la promoció d’ascens. De moment, el teixit empresarial de Badalona no està fent costat a l’entitat, circumstància que no ha impedit fitxar grans jugadores pel projecte de l’any vinent. El Seagull tornarà a la feina el 8 d’agost i el dia 12 es desplaçarà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per disputar un amistós contra el FC Barcelona. Compromís de nivell per començar.