Badalona Indignada proposa crear una àgora ciutadana dos anys després del 15M

  0
  15m.jpg

  13/05/2013 – El col·lectiu vol agrupar i coordinar la força d'entitats, moviments socials i societat civil en general per posar en comú idees i donar continuïtat al esperit de protesta.

  Fa uns dies que el col·lectiu Badalona Indignada, que va germinar fa tot just dos anys amb el sorgiment popular del 15-M, trena una idea per congregar la reivindicació ciutadana de tot el municipi. Durant els darrers mesos s’ha pogut comprovar que les entitats, moviments socials i població en general es capaç de coordinar-se per fer grans demostracions de força, com ho va ser la cadena humana del 3 de març. Arran d’aquesta observació, els Indignats creuen que a aquesta força se li pot donar continuïtat a través d’una coordinació i un punt de reunió i de lluita comú. Per això han convocat la societat civil badalonina per construir una àgora ciutadana on debatre idees i proposar solucions a la delicada situació actual, sempre dins del marc municipal.

   

  Ja s’han mantingut algunes reunions prèvies per veure de quina forma es podria enfocar i quin és el parer global. Encara que la data pensada inicialment seria el 25 de maig, el col·lectiu no ha confirmat oficialment quan podria dur-se a terme aquesta gran trobada entre entitats, moviments socials, partits polítics i d’altres agents de la ciutat.

   

  En un escrit, els Indignats creuen que aquesta hauria de ser una jornada de “reivindicació i construcció d’alternatives” amb una reflexió sobre quatre àmbits principals: “democràcia participativa, serveis públics, drets laborals i drets socials”. Només han llençat la idea, però esperen que això sigui només l’inici d’una “proposta oberta a canvis”, amb la participació “de tots i totes”.