Badalona inicia la vacunació contra la grip i la tercera dosi Covid

  0
  47
  Badalona inicia la vacunació contra la grip i la tercera dosi Covid
  Badalona inicia la vacunació contra la grip i la tercera dosi Covid

  Des del passat dilluns 25 d’octubre s’ha posat en marxa la campanya de vacunació contra la grip estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la malaltia i a les persones que la poden transmetre a col·lectius en situació d’alt risc.

  Enguany, la campanya de la grip se centrarà a vacunar als següents col·lectius: persones de més de 60 anys; persones que pateixen alguna condició de salut prèvia considerada de risc (diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, entre d’altres); emabarassades, personal sanitari; persones que conviuen amb una persona amb una condició de salut considerada de risc; forces i cossos de seguretat; persones que treballen en centres d’internament.

  Els Centres d’Atenció Primària (CAP) citaran a les persones seguint el seu llistat de pacients de risc. També es pot demanar cita per telèfon, de manera presencial, electrònicament accedint al web https://citasalut.gencat.cat/PPM/Access/Login o en l’apartat “cita prèvia” dins de l’espai La Meva Salut.

  1.5 milions de vacunes

  En el global de Catalunya s’administraran 1.570.000 vacunes contra la grip a persones més grans de 60 anys (120.000 més que l’any passat) amb la intenció d’assolir una cobertura del 75% entre la població d’aquesta edat i del 60% als col·lectius de risc, entre ells, el personal sanitari i sociosanitari i les dones embarassades.

  Com a novetat inèdita fins ara, els majors de 70 anys podran rebre simultàniament la vacuna de la grip juntament amb la tercera dosi de reforç contra la Covid en cas d’haver rebut la segona dosi de Pfizer o de Moderna fa sis mesos. La tercera dosi tambñe s’ha començat a posar a persones immunodeprimides i residents a geriàtrics a Catalunya.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí