Badalona inicia l’esporga dels arbres dels seus carrers

  0
  Esporga arbres.jpg

  09/10/2014 – Els treballs es perllongaran fins a finals de juliol de 2015 i tractaran un total de 13.500 arbres.

  L’Ajuntament de Badalona ha començat els treballs d’esporga de l’arbrat dels carrers i places de la ciutat, que es perllongaran fins a finals de juliol de 2015 i tractarà un total de 13.500 arbres.

   

  La campanya d’aquest any ha començat al setembre amb el retall dels xiprers i de les troanes, que es desenvoluparà fins a finals d’octubre. Durant el mes de novembre s’esporgaran les moreres, la qual cosa evitarà que s’acumulin les fulles a terra i es minimitzarà així el risc de relliscada per part dels vianants.

   

  Posteriorment, a inicis del mes de desembre, s’iniciarà l’esporga dels arbres caducifolis, com ara les acàcies, els plàtans o els oms, que resten durant el període hivernal en parada biològica, per la qual cosa és l’època més adequada per aquestes feines. Al mes de març s’iniciarà l’esporga de manteniment de les tipuanes i de tots els arbres de caire subtropical, una tasca que consisteix en retallar el brancatge llarg que arqueja, i es perllongarà fins a finals de juliol per resoldre les possibles incidències tardanes que restin pendents. De tota manera no tots els arbres que hi ha a Badalona s’han d’esporgar i, a més, el tipus d’esporga és diferent segons les espècies.

   

  No es pot establir un calendari estricte de pas per als diferents barris de Badalona, ja que els treballs estan condicionats per factors climàtics i de disposició de mitjans humans i materials. En tot cas, els equips d’esporga senyalitzen per avançat els carrers que seran objecte d’esporga per evitar que els veïns hi aparquin.

   

  A mesura que es realitza l’esporga es fa una revisió de cada arbre per veure el seu estat de vitalitat i les alteracions que puguin tenir com cavitats, podridures o desequilbris de capçades. En cas que els tècnics detectin que l’estat de l’arbre pugui comportar un risc d’inestabilitat de la seva pròpia estructura es pot procedir a la seva tala per substituir-lo en el futur per un nou arbre.