Badalona inicia un pla de convivència amb 12 agents cívics als districtes

  0
  agents convivencia.jpg

  20/03/2017 – Tenen entre les seves funcions detectar i diagnosticar possibles conflictes o necessitats i reduir l'incivisme.

  Badalona ha posat en marxa el programa #ConvivimBDN que té com a objectius promoure el civisme i la convivència i reduir l’incivisme arreu de la ciutat. Des de fa uns dies l’Ajuntament ha incorporat 12 agents de comunitat que tenen com a missió impulsar i desenvolupar accions per assolir aquests objectius.

   

  Els 12 agents de comunitat professionals es troben ubicats a les Oficines Municipals dels Districtes de Badalona de manera que es coordinen amb els serveis municipals i s’adapten a les necessitats específiques del territori, comptant amb la col·laboració de les entitats ciutadanes i socials.

   

  Els agents de comunitat tenen entre les seves funcions detectar i diagnosticar possibles conflictes o necessitats. En aquest sentit el ventall de treballs que es poden portar a terme és molt ampli: des de prendre nota de desperfectes o manteniment dels espais públics, problemes puntuals de neteja o situacions d’incivisme. També cal incloure accions formatives i informatives per desactivar la cadena, sovint negativa i font de conflictes: estereotip-prejudici-rumor.

   

  El Programa #ConvivimBDN rep finançament de l’Ajuntament de Badalona, l’Institut Municipal de l’Ocupació (IMPO) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i forma part del Pla de Convivència i Civisme inclòs en el Pla d’Acció Municipal (PAM) de Badalona. Els 12 agents de comunitat van començar el passat mes de febrer les seves activitats que es perllongaran fins al mes de febrer de 2018.