Badalona inicia una campanya extraordinària de fumigacions en 4.500 arbres de la ciutat

  0
  14

  L’Ajuntament de Badalona ha iniciat una campanya extraordinària de fumigacions que inclou tots els plataners i oms de la ciutat amb la voluntat de “combatre els insectes que poden perjudicar la salut d’aquestes espècies”. Aquest tractament fitosanitari, que es fa mitjançant atomitzador, es duu a terme en horari nocturn i “informant prèviament, amb cartells en les porteries dels habitatges, en quins carrers s’actuarà”, assenyalen des del consistori.

  En aquesta actuació de fumigació es tractaran al voltant de 4.500 arbres entre els plataners (Platanus x hispanica) i els oms (Ulmus pumila)

  Paral·lelament es durà a terme un tractament fitosanitari amb endoterapia que consisteix a aplicar una injecció de producte fitosanitari directament en els arbres. El passat 11 d’agost ja es va actuar al carrer de Ponent, de Solsona i els passatges del Riu Llobregat, del Riu Congost, del Riu Noguera i del Riu Mogent. El dijous, dia 13, serà el torn de la plaça de la Marinada, en l’avinguda de Salvador Espriu, al carrer de Sant Felip i de Rosés, al carrer de Guasch i al carrer de París.

  Tancar portes i finestres

  Les tasques de fumigació “podran ajornar-se i posposar-se en cas de condicions meteorològiques adverses, com ara episodis de pluges o de vent”, apunten des de l’Ajuntament.

  “Les fumigacions es fan amb productes autoritzats dins del registre de plaguicides del Ministeri d’Agricultura”, asseveren des del consistori. No obstant això, es recomana a la població que mentre duri la fumigació (entre les 23 hores i les 6 hores) es tanquin les portes i les finestres dels habitatges pròxims a la zona on s’estigui actuant

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí