Primer dron a Badalona per controlar les ocupacions

  0

  La Guàrdia Urbana de Badalona ja disposa del primer dron -d’última generació- que ajudarà al control de les ocupacions. L’aparell també realitzarà altres tasques de prevenció, informació o suport als diferents serveis d’emergència.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Irene González, ha presentat aquest dijous el vehicle aeri no tripulat i reutilitzable, pilotat per control remot o per un programa de vol que ajudarà als agents de la Guàrdia Urbana a realitzar tasques de control de les ocupacions il·legals.

  L’aparell, d’última generació, té una autonomia de vint-i-cinc minuts i permet controlar la ciutat des de l’aire, ja que pot recórrer fins a cinc quilòmetres. A més disposa d’una càmera termogràfica, una càmera nocturna, i un altaveu que permet enviar missatges a la ciutadania.

  El dispositiu també tindrà altres usos com ara el rescat de persones desaparegudes a la serralada, el control d’aforament a les platges, actes culturals o socials, control del trànsit, la prevenció o identificació d’incendis o el suport a altres serveis d’emergències.

  L’alcalde de Badalona ha afirmat que “amb aquesta nova adquisició la Guàrdia Urbana fa un salt qualitatiu important en la seguretat de la ciutat i es vol donar una resposta a l’incivisme, a la convivència i a la delinqüència de la ciutat mentre ens dotem d’altres elements i recursos per poder lluitar contra aquesta delinqüència i l’ocupació il·legal a Badalona”.

  La presentació del dron es produeix després de l’increment de les ocupacions que hi ha hagut a Catalunya, que, segons dades del Ministeri de l’Interior, és la comunitat més afectada enguany per aquests delictes.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí