Badalona invertirà 1,3 milions d’euros en reurbanitzar el barri de Llefià

  0
  64
  Austràlia imatge virtual.jpg

  15/04/2013 – El carrer Austràlia, en la seva confluència amb Doctor Bassols, acollirà una gran plaça; les obres començaran la propera tardor.

  Juntament amb la Morera o Sistrells, Llefià serà un dels barris de la ciutat que es veurà beneficiat els propers mesos per una reurbanització. Aquest cap de setmana, l’Ajuntament ha presentat el pla per reordenar el carrer d’Austràlia, que es posarà en marxa la propera tardor i que suposarà una inversió d’1,3 milions d’euros.

   

  El projecte preveu la creació d’una gran plaça en la confluència del carrer Austràlia amb Doctor Bassols; amb aquest objectiu, s’haurà d’eliminar prèviament el vial que connecta totes dues vies i que en l’actualitat és un espai d’aparcament no controlat. La reurbanització d’aquesta zona permetrà reordenar l’aparcament per a un total de 71 vehicles.

   

  El projecte inclou la renovació del paviment, nou enllumenat públic, nou clavegueram, ampliació de voreres, el manteniment de l’arbrat actual i la plantació de noves espècies. També es col·locaran 3 grups de contenidors soterrats de residus, nou mobiliari urbà, papereres i jocs infantils amb paviments de cautxú. S’instal·larà una xarxa de reg i es renovarà la xarxa d’aigua.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat i agraït especialment la implicació de l’Associació de Veïns Gran Sol en tot aquest projecte.

   

  La previsió és que les obres comencin la propera tardor i que durin 9 mesos. Les obres tenen un pressupost d’1.320.790 euros i aniran a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.