Badalona invertirà més de 600.000 euros en remodelar la plaça Països Catalans

  0
  Països Catalans imatge virtual.jpg

  02/04/2014 – El projecte presentat consisteix bàsicament en la pavimentació de tota la superfície i l’eliminació del sauló, mantenint i reforçant els recorreguts de vianants actuals amb un disseny urbà completament nou.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la regidora del Grup municipal de CiU i responsable del districte 1r, Mercè Rius, han presentat aquest dilluns el projecte de millora de la plaça dels Països Catalans, al barri del Progrés.

   

  Els treballs de reurbanització, que tindran un cost de més de 600.000 euros, afecten la part ocupada per les pistes de petanca i els espais de sauló amb l’arbrat consolidat de pins i palmeres. Com a complement s’inclou la creació d’una zona de gossos perfectament delimitada a l’espai de sauló existent al costat dels carrers d’Alfons XII i de Maria Auxiliadora. La superfície d’actuació a la plaça dels Països Catalans és de 3.230 metres quadrats, mentre que la zona de gossos tindrà 245 metres quadrats.

   

  El projecte presentat consisteix bàsicament en la pavimentació de tota la superfície i l’eliminació del sauló, mantenint i reforçant els recorreguts de vianants actuals amb un disseny urbà completament nou.

   

  La proposta inclou el mantenint l’arbrat existent i de les columnes d’enllumenat de la plaça; la col·locació de paviment de peces de formigó de colors i de nou enllumenat al recorregut principal dels vianants; l’agrupació de gran part de l’arbrat en jardineres de 40 centímetres d’alçada, la creació de tres zones de jocs infantils de diverses edats, dues d’elles amb paviment de cautxú i una amb paviment de sauló; la creació d’una zona de petanca; aplacat de granit dels murs i jardineres del perímetre de la plaça al costat dels carrers de la República Argentina i d’Alfons XII i nou mobiliari urbà, bancs, papereres i font.