Badalona investiga les causes de la fuita i l’explosió de gas

  0
  DSCF4326.JPG

  27/11/2014 – Els fets del passat dijous han despertat queixes veïnals i polítiques sobre la manca d'informació i el dispositiu d'atenció del dia de l'accident.

  La fuita de gas i la deflagració produïda el passat dijous a la zona del carrer Baldomer Solà amb el carrer Latrilla va provocar considerables alteracions al veïnat de la zona. Tothom va poder tornar a casa aquell mateix vespre, però, dies després, alguns ciutadans continuen patint l’afectació de l’accident. ICV-EUiA informa que són molts els veïns que es queixen de la manca d’atenció i informació per part de les companyies i del govern local i que alguns d’ells han estat o continuen sense el subministrament energètic adequat.

   

  A banda d’això, han aparegut crítiques envers el protocol d’atenció als desallotjats, que va girar entorn a l’obertura de Can Pepus com a centre d’acollida. Els ecosocialistes han canalitzat les diferents queixes veïnals i asseguren que l’atenció i informació als veïns va ser escassa i marcada per “la improvisació”. “Cal que el govern municipal informi i es posi a disposició per facilitar assessorament jurídic o de qualsevol tipus”, considera el regidor Carles Sagués.

   

  CiU demana una investigació

   

  Hores després de l’incident, el líder convergent Ferran Falcó va instar el govern del PP “a iniciar de forma immediata una investigació per a conèixer les causes de l’accident de gas” i esbrinar si les companyies “han actuat correctament i han aportat la informació necessària” o si “darrerament s’ha fet alguna mena de treball en aquella zona que hagi provocat la situació de dijous”. “Una excessiva proximitat entre canonades de gas i conduccions elèctriques és potencialment perillosa, com s’ha demostrat”.

   

  El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, ha explicat que l’Ajuntament ja ha iniciat una investigació i l’elaboració d’un informe sobre els fets del passat dijous per saber les causes i demanar responsabilitats a les companyies implicades si s’escaigués. Quant a l’atenció al veïnat, el titular de Via Pública admet que els darrers dies hi hagut problemes amb el subministrament dels números 1 i 2 de Baldomer Solà, però que el govern ja ha fet les gestions oportunes per solucionar-ho. D’altra banda, explica que el dispositiu del dia de l’accident es va desenvolupar amb normalitat i que els tècnics i treballadors municipals van estar a disposició dels veïns a Can Pepus, que va estar habilitat com a centre d’acollida amb els recursos i queviures pertinents.