Badalona ja busca el disseny del dimoni per a la Cremada 2017

  0
  46
  IMG_1928.JPG

  05/02/2017 – Obert el concurs 'Crema'l tu!' per escollir com serà el protagonista de les Festes de Maig d'enguany.

  L’Ajuntament de Badalona ha convocat la dinovena edició del concurs Crema’l tu!, Premi de Disseny del Dimoni de Badalona de les Festes de Maig’ que cada any crema a la platja de Badalona la nit de Sant Anastasi, el 10 de maig. Un cop el jurat hagi triat el disseny guanyador del futur Dimoni, un constructor donarà forma al dibuix.

   

  Es poden presentar tots els majors de 16 anys de la ciutat, de forma individual o en grup, a excepció del guanyador de l'any anterior. El disseny del dimoni ha de tenir un contingut al·legòric, crític o irònic evocador d’aspectes de la realitat actual o històrica. També s'ha de tenir en compte la seva viabilitat, ja que la figura, de més de 10 metres d'alçada, haurà de tenir estabilitat. Es poden presentar els dissenys fins al 3 de març, i el guanyador/a, que serà escollit per un jurat format per persones i entitats vinculades a la cultura, rebrà 1.000 euros en metàl·lic.

   

  La nissaga de dissenyadors i constructors del dimoni, des de l’any 1940, és llarga: Francesc de Paula Giró, Jaume Ribó, Domènec Giró, Miquel Xirgu, Emili Bultó i Tero Guzman, han contribuït a donar la representació del Dimoni. Des de l’any 2006 la construcció del Dimoni és obra de Ramon de los Heros, dibuixant i artista plàstic badaloní, especialista en construcció d’escenografies. I a partir de 1999, el disseny del Dimoni es tria a partir del concurs Crema’l tu!, que va néixer amb la voluntat d’obrir a la ciutadania una convocatòria que permetés dissenyar un dels símbols culturals de la ciutat.