Badalona ja busca el disseny del dimoni que commemorarà els 75 anys de la Cremada

  0
  dimoni_0.jpg

  24/12/2014 – L’Ajuntament de Badalona convoca el dissetè concurs Crema’l tu!, “Premi de Disseny del Dimoni de Badalona” de les Festes de Maig 2015.

  L’Ajuntament de Badalona convoca el dissetè concurs Crema’l tu!, “Premi de Disseny del Dimoni de Badalona” de les Festes de Maig 2015. Cal destacar que el proper any se celebrarà el 75è aniversari de la Cremada del Dimoni, per la qual cosa l’Àrea de Cultura i Ciutadania convida a tots els participants a què els dissenys del dimoni facin referència a aquesta efemèride.

   

  Com és habitual, el disseny guanyador prendrà forma i es construirà amb l’objectiu que la figura del Dimoni quedi plantada a la platja uns dies abans de la Cremada, a la vista de tota la ciutadania. La figura, una vegada construïda, tindrà una alçada aproximada d’entre 10 i 15 metres.

   

  Poden participar els majors de 16 anys –a excepció del guanyador/a de l’any passat- i hauran de presentar obres originals i inèdites, i el disseny del dimoni ha de tenir un contingut al·legòric, crític o irònic evocador d’aspectes de la realitat actual o històrica. El premi en metàl·lic per al disseny guanyador serà de 1.000 euros. El jurat qualificador el formaran representants del món de la cultura, acadèmic o de l’àmbit del disseny.  El termini de presentació és fins al dia 20 de febrer de 2015.

   

  La Cremada del Dimoni és una activitat amb una tradició que data del 1940. Es considera l’acte central de les Festes de Maig de Badalona i és un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i participatius que se celebren a la ciutat. L’any 1991 la Cremada del Dimoni va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.