Badalona, més a prop del seu futur estadi de futbol

  0
  estadi.JPG

  27/06/2014 – El Ple municipal aprova per unanimitat l’esperat conveni entre el CF Badalona i l’Ajuntament, que actualitza econòmicament els acords anteriors i estableix les noves bases a falta de la subhasta dels terrenys.

  Després de mesos de converses i negociacions, diversos ajornaments i d’uns dies d’incertesa, el Ple municipal va aprovar per unanimitat, el passat divendres, el conveni entre l’Ajuntament i el Club de Futbol Badalona que ha de desbloquejar definitivament la construcció d’un nou estadi municipal. El nou conveni adequa a la nova realitat econòmica els mecanismes de col·laboració entre el Consistori i el club de futbol que es van fixar en el protocol d’acords signat entre ambdues parts el 28 de novembre de 2005, i que establia la permuta de la finca municipal del camp de futbol del barri de Morera per la finca propietat del Club Futbol Badalona a l’avinguda de Navarra.

   

  Les noves bases de l’acord comportaran una subvenció anual de 100.000 euros pel foment del futbol base escapulat, així com el trasllat i la utilització preferent de l´actual camp municipal situat a montigalà, al Torrent de la Batllòria, que haurà de ser remodelat, mentre duri la construcció del nou estadi. A priori, les previsions apunten que el nou recinte hauria de ser una realitat el 2017, però caldrà veure si finalment es compleixen tots els terminis. S’ha de tenir en compte, a més, que ara queden per tancar els tràmits de la subhasta dels terrenys de l´avinguda de Navarra, d’on han de sortir els recursos econòmics per construir el nou estadi i fer front a part de les obres d’arranjament de l’actual camp de Montigalà.

   

  Dins del document es determina que la forma de gestió de les noves instal·lacions s’establirà “atenent les condicions legals i realitats econòmiques del moment” i que es crearà una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment del propi conveni.

   

  La construcció del nou estadi municipal no generarà cap despesa per a l’erari municipal ja que es finançarà amb els diners que s’obtindran de la venda dels terrenys de l’Avinguda de Navarra, on es troba el Camp del Centenari, actualment de titularitat municipal després de la permuta feta en el seu moment amb el CF Badalona.

   

  El conveni és fruit de la negociació entre l’Ajuntament de Badalona i el Club Futbol Badalona iniciat en el mes d’octubre de 2013. Al febrer de 2014, el club va aprovar un esborrany dels acords. Amb l’aprovació del conveni culmina de manera molt positiva tot el procés reactivat aquests mesos i, sobretot, desbloqueja definitivament i després de molts anys la construcció de l’estadi municipal de futbol.

   

  L’acord ha obtingut el vot a favor de tots els grups municipals de l’Ajuntament. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha qualificat d’històrica l’ocasió, ja que “amb aquest conveni s’inicia el procés que permetrà la construcció del nou estadi de futbol del Badalona, que és una reclamació del club des de fa 20 anys”. En els propers mesos, segons fonts municipals, es farà la subhasta dels terrenys a on juga el Badalona i començarà la construcció del nou estadi.

   

  Falta el pas crucial: l’aprovació de la subhasta

  També els grups de l’oposició van celebrar, durant el ple extraordinari del passat divendres, l’aprovació del conveni. Tot i la seva actitud positiva, però, PSC, CiU i ICV-EUiA van trobar a faltar que, amb el nou acord, el govern local portés també a aquesta sessió extraordinària les condicions de la subhasta dels terrenys que, al capdavall, segons han dit els respectius portaveus, és el que permetrà aconseguir el finançament i donar el pas definitiu per a la construcció de l’estadi, a més d’aportar els recursos necessaris per a l’arranjament temporal del camp municipal de Montigalà.

   

  El cert és que existeixen alguns escèptics que no volen ‘cantar victòria’ fins que aquest punt s’hagi superat. Tal i com van dir el líder de CiU, Ferran Falcó, “ja s’han aprovat altres convenis”, el pas essencial es troba en la subhasta. Segons ha confirmat el regidor d’Esports, Juan Fernández, a aquest diari, “el dictamen de licitació mitjançant procediment obert de subhasta pública dels terrenys de l’Avinguda Navarra” es portarà a Ple el proper dilluns.

   

   

  El camp de Montigalà, enllestit per a la pretemporada?

  Un cop els tràmits administratius i burocràtics es vegin complerts i comencin les obres, la previsió de l’Ajuntament és que les instal·lacions del nou estadi estiguin enllestides en una mica més de dos anys. Fins llavors, el Badalona farà del camp municipal de Montigalà el seu bastió. El recinte, però, necessita diversos arranjaments perquè un conjunt de la 2a B pugui desenvolupar la seva activitat. Entre els treballs a dur a terme, traslladar la gespa que hi ha actualment a l’avinguda de Navarra, millorar la il·luminació, fer algunes millores en el perímetre i posar graderies. Unes obres que encara no han començat i algunes de les quals estan pendents d’obtenir recursos de la subhasta de l’avinguda de Navarra.

   

  Tot fa pensar, doncs, que Montigalà podria no estar llest per a la pretemporada. Tenint en compte l’endarreriment que ha patit tot el procés d’aprovació del conveni, no seria estrany que el CF Badalona hagués de començar la pretemporada, el 21 de juliol, en un altre terreny de joc (el camp de Pomar, segons alguns rumors). Des de la regidoria d’Esports no han fet pública cap data oficial d’inici dels treballs. Fernández assegura que les obres començaran “pròximament” i explica que la primera actuació suposarà el canvi de la gespa artificial, prèvia reparació de la seva base, la millora dels sistemes de reg, la reparació de la tanca perimetral i de l’enllumenat del camp. Unes adequacions que suposaran un cost de 283.000 euros.

   

  Un acord que ha de donar “estabilitat” al club i tancar més de 15 anys de llarga espera 
   
  Satisfacció en la directiva del Badalona per un pas històric que ha de tancar, definitivament, una vella aspiració. Disposar, per fi, d’un estadi municipal a l’altura, després d’uns últims anys en una avinguda de Navarra cada cop més deteriorada. “Portàvem més de 15 anys esperant”, explica Miguel Ángel Sánchez, president escapulat, que confia que quest nou acord aporti “estabilitat” al club tot i que els números no siguin pas els del conveni del 2005 i que toqui ajustar i rebaixar pressupostos. ”No arribarem a les xifres que reben altres clubs dels seus municipis, però el conveni ens permet equiparar-nos una mica amb ells, garantint-nos una subvenció anual i l’ús d’una instal·lació municipal”, explica el president escapulat,  que recorda que  tota l’operació es financiarà amb el patrimoni del Badalona que va a parar a mans municipals.
   
  Aprovat definitivament el conveni, Miguel Ángel Sánchez ja s’ha reunit amb els Badalona Dracs per arribar a un acord per a l’ús del camp de Montigalà, on juga des de fa anys l’equip de futbol americà. Ja hi ha hagut una primera trobada amb bona sintonia per intentar l’ús compartit de la instal·lació.