El passeig Marítim acull el 2n Badalona Summer Festival

  0
  summer.JPG

  27/06/2014 – L’Ajuntament organitza la segona festa per celebrar l’aniversari del passeig Marítim entre les crítiques de l’oposició per la sanció de 16.000€ per la primera edició i per la pressió sobre aquest tram de platja

  El passeig Marítim de Badalona serà l’escenari aquests propers divendres 27 i dissabte 28 de juny del II Badalona Summer Festival, la segona edició d’una festa ciutadana que inclou dues jornades d’activitats festives i concerts i una fira marinera de comerciants de la ciutat, amb oferta lúdica i gastronòmica. Durant els dos dies, s’instal·laran, entre el pont del Petroli i el Port, més de 50 carpes amb oferta comercial i gastrònomica d’establiments de la ciutat. Les activitats festives s’iniciaran a les 17 hores de divendres amb inflables i jocs infantils. Durant la tarda, se succeiran activitats com una exhibició del Fit Kid Club Badalona o una mostra de ball de les escoles de dansa Stil i Emi Vivas. A la nit, a les 22.30 hores hi haurà un concert Tribut als any 80 i 90 a càrrec de Sarau 08911.

   

  Dissabte, també a partir de les 17 hores hi haurà activitats infantils i inflables. Tot seguit Titania Club oferirà Master Classes de Zumba i Spinning, i es farà una desfilada de roba d’estiu. A les 21 hores, després de l’actuació de l’equip artístic de Tribu Urbana Center, es farà un assaig de la Flashmob que, a continuació, podran veure tots els assistents. El festival s’acabarà amb el concert d’un dels grans grups de la música pop espanyola, La Unión, que actuarà cap a les 22.30 hores. Per facilitar l’accés al passeig Marítim, el Port de Badalona obrirà les seves barreres perquè s’hi pugui aparcar de forma gratuïta.

  Globus en comptes de fanalets

  La festa d’enguany, com la primera edició, també tindrà un acte que pretén ser visualment espectacular i que tindrà un caire solidari. Cap a les 22 hores de dissabte, es durà a terme un llançament massiu de globus blancs. Aquests globus es poden adquirir des del pasast dimecres, 25 de juny, a l’estand de l’Ajuntament, ubicat a la plaça de la Vila, per un euro o per un quilogram de menjar. La recaptació total de la venda dels inflables i la recollida de menjar anirà destinada al Banc dels Aliments.

  16.000€ de sanció per la 1a edició

  La primera edició del Badalona Summer Festival no va estar exempta de polèmica. El Departament de Territori i Sostenibilitat va obrir un expedient que s’ha concretat, finalment, en una multa de 16.000 euros “per l’ocupació de l’espai marítimo-terrestre”. Fonts municipals expliquen, no obstant, que la sanció ha estat recorreguda per la via contenciós-administrativa perquè el govern local considera que el “passeig Marítim és un indret amb bons accessos per als serveis d’emergència a on s’han de poder fer actes de ciutat importants i que Costes no hauria de posar els inconvenients que posa de vegades”. Tanmateix, el govern municipal també “es pregunta si Costes és igual de rigorós amb altres municipis”.

  ICV-EUiA reprova el llançament de globus

  ICV-EUiA ha reprovat l’acte de llançament de globus, ja que, diuen des del grup municipal, 1.500 “aniran a parar a mar, agreujant així una de les principals amenaces que té el mediterrani”. Segons el regidor Àlex Mañas, el 30% dels peixos tenen restes de plàstics als budells i aquests residus que ocupen el seu hàbitat els causen tot tipus de ferides; ocasionen danys greus a la fauna i flora marines, ja que són ingerits pels animals i els provoquen intoxicacions greus. La mitjana de temps per desaparèixer del medi, a més, assegura, pot oscil·lar entre els 20 i 60 anys pel que fa a les bosses de plàstic i els embolcalls de menjar. En resposta als ecosocialistes, fonts municipals esclareixen que els globus estan fabricats amb material biodegradable.

  CiU: “La platja no pot ser una sala de festes”

  El grup municipal de CiU, després de l’anunci de la nova celebració, considera que s’esta sometent el passeig Marítim, els veïns de la façana marítima i l’espai natural de la platja” a una “extrema pressió”. “No pot ser que en pocs dies l’espai hagi de suportar la pressió de dos esdeveniments massius”, afirma el líder convergent, Ferran Falcó, fent referència també al festival organitzat per 40 Principales fa unes setmanes. En aquest sentit, Falcó considera que s’ha d’elaborar el calendari i l’ubicació de les celebracions de “forma racional” i que la platja “no pot convertir-se en la sala de festes de Badalona”. Tanmateix, la federació avisa que aquesta mena d’esdeveniments –que van acompanyats d’una oferta gastronòmica- poden acabar “restant clients als restauradors”, amb els qui s’ha de dialogar i planificar, diuen. Pel que fa a la sanció imposada, CiU insta Albiol a no tornar a “saltar-se la llei”.