Badalona nomenarà el ‘cantaor’ Miguel Poveda fill predilecte de la ciutat

  0
  miguel poveda foto Maxi del Campo.jpg

  20/01/2016 – El govern local ha recollit la petició de l’entitat en la que Poveda va fer alguns dels seus primers passos com a cantant i serà reconegut el mes de març.

  Badalona nomenarà fill predilecte de la ciutat el ‘cantaor’ Miguel Poveda, artista badaloní de projecció internacional que ha meravellat el públic sobre escenaris de mig món. Així ho proposava el govern la passada setmana en comissió informativa a la resta de grups municipals de l’Ajuntament i així ho avançava aquest dimarts El Punt-Avui.

   

  L’executiu ha recollit la petició de la Tertúlia Flamenca de Badalona, l’entitat en la que Poveda va fer alguns dels seus primers passos com a cantant i que, des de fa uns quatre anys, expliquen, insisteix en la conveniència i deure de reconèixer a l’artista els seus èxits musicals però també la projecció que fa de la ciutat. Aquests són els dos pilars argumentals que sostenen la iniciativa, segons la regidora de Cultural, Laia Sabater, que destaca, a banda dels seus “mèrits artístics internacionals”, la “projecció que fa de Badalona allà on va”.

   

  El nomenament, màxima distinció que pot concedir la ciutat, està passant els tràmits pertinents i serà el Ple qui, finalment, l’aprovi el mes de febrer. Procediments administratius, al cap i a la fi, ja que, segons el govern, tots els grups s’han mostrat ja favorables al reconeixement. També ho ha fet el ‘cantaor’, òbviament, amb qui l’Ajuntament ja ha parlat per confirmar el seu vistiplau i amb qui manté el contacte per dissenyar l’acte d’homenatge.

   

  Tot i que des de la regidora de Cultura afirmen que encara s’està cuinant i no està ni molt menys tancat, la intenció és que la cerimònia sigui “propera i sense ostentacions”, oberta al ciutadà i amb la participació activa de la Tertúlia Flamenca. La data de la cerimònia s’emmarcaria a principis de març, coincidint amb l’actuació de Miguel Poveda al Teatre Zorrilla, el 5 de març.

   

  La Tertúlia Flamenca, quatre anys perseguint el reconeixement

   

  Des de l’entitat Tertúlia Flamenca, que havia recollit centenars de signatures durant aquests anys per fer realitat el nomenament de l’artista, s’han mostrat molt contents amb la notícia. “Li han concedit premis i reconeixements arreu d’Espanya, com no ho havíem de fer a la seva ciutat natal, de la que sempre s’enrecorda?”, expressa el president, José Mayo. Poveda és fill adoptiu de diferents municipis d’Andalusia i Múrcia, i se li va atorgar la Medalla d’Or de la Junta d’Andalusia. “Quan era jove, vam veure que tenia potencial i li prestàvem gravacions i material perquè s’endinsés al món del flamenc. Té una base boníssima i una gran facilitat per adaptar-se a altres estils”, explica Mayo.

   

  El nomenament arriba un any després que l’Ajuntament concedís la distinció de filla predilecta a la nedadora Mireia Belmonte, la primera en rebre el reconeixement després de molts anys. Anteriorment, havien recollit aquest títol honorífic el farmacèutic, polític i alcalde Salvador Serentill i Costa, el 1943, i l’arqueòleg i historiador Joaquim Font i Cussó, el 1981.