Badalona recordarà les víctimes de l’Holocaust amb diferents actes

  0
  36
  Agenda Mujeres-prisioneras-Ravensbruck__phixr (AJB_MITJA).jpg

  20/01/2016 –  La Comissió de la Memòria Històrica ha organitzat tres actes per commemorar el Dia Internacional de les Víctimes de l'Holocaust, el primer dels quals tindrà lloc aquest dimecres-

  El proper 27 de gener se celebra el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust i Badalona, a través de la Comissió de la Memòria Històrica, ha organitzat tres actes per recordar uns fets gravats a sang a la Història. El primer d’ells tindrà lloc aquest dimecres: una conferència al Museu de Badalona (19h) de la mà de Rosa Toran, doctora en Història i membre de Junta de l’Associació Amical Mauthausen, sota el títol ‘La participació de les dones a la Resistència i la deportació’.

   

  El dimecres 27 de gener s’efectuarà a les 18 hores una ofrena floral d’homenatge davant del monòlit a les víctimes dels camps de concentració, que es troba al Parc de Nova Lloreda, entre la rambla de Sant Joan i l’avinguda de Catalunya. Durant l’acte es llegiran els noms de les persones de Badalona que van morir als camps de concentració a la Segona Guerra Mundial.

   

  Finalment, el dilluns 29 de febrer, es commemorarà el 40è aniversari de la primera manifestació tolerada de l’Assemblea de Catalunya a Badalona, que va tenir lloc el 29 de febrer de 1976 amb el lema “Llibertat, Amnistia, Estatut d’Autonomia i Dret a l’Autodeterminació”. L’acte comptarà amb la presència del primer alcalde democràtic després del Franquisme a Badalona, Màrius Díaz, i es recrearà la protesta que es va fer ara fa 40 anys.