Badalona obre aquest cap de setmana la temporada de bany

  0
  Platja Badalona.JPG

  13/06/2014 – Els serveis de platges es posen en marxa fins al 14 de setembre; s'ha instal·lat servei de taquilles a les platges de l'Estació i dels Pescadors.

  Aquest dissabte 14 de juny comença la nova temporada de platja a Badalona que s’allargarà fins al diumenge 14 de setembre. Una de les novetats més destacades d’aquest any és la instal·lació d’un servei de lloguer de taquilles a les platges de l’Estació i dels Pescadors. El servei de taquilles de pagament servirà perquè els usuaris de les platges puguin deixar les seves pertinences de forma segura en aquests espais, que, a més, estaran vigilats per personal del mateix servei. L’horari és de 10 a 18 hores. 

   

  Millores realitzades per aquesta temporada

  A més del lloguer de taquilles, altres novetats destacades d’aquesta temporada són la creació d’una pista de Korfbal a la platja del Coco; el reforç del servei de lavabos a la Barca Maria, la ubicació d’un aparcabicicletes a la platja del pont del Petroli i l’ampliació de la passera del vestidor del servei d’acompanyament al bany de les persones amb mobilitat reduïda.

   

  Serveis més destacats

  El servei de salvament i socorrisme serà ofert per l’empresa especialitzada Pro-Activa, que funcionarà del 14 de juny al 14 de setembre de 10 a 19 hores. La Guàrdia Urbana serà l’encarregada d’oferir el dispositiu de vigilància a la platja. Ho farà fonamentalment a través de la patrulla de zona i de la Unitat de Ciclistes, que patrullarà per l’entorn de les diferents platges amb l’objectiu d’assegurar una correcta mobilitat, prevenir actes delictius i fer complir les ordenances municipals.

   

  El servei d’acompanyament al bany per a persones amb mobilitat reduïda es farà, com l’any passat, a dos punts: a la platja dels Pescadors, a l’alçada del carrer de Mar, i a la platja del Pont d’en Botifarreta, a l’alçada del carrer de Torrebadal. En aquests dos espais hi haurà una cadira amfíbia i el suport dels professionals de salvament i socorrisme. Els dos punts comptaran amb vestidors, dutxes i WC adaptat, així com una passera fins a l’aigua i línia de vida que enguany ha estat ampliada. El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda funcionarà del 14 al 30 de juny tots els dies d’11 a 14 hores, i de l’1 de juliol al 14 de setembre també tots els dies però d’11 a 18 hores.

   

  Neteja d’aigua i sorra

  Pel que fa a la neteja, se seguiran les mesures habituals en anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Respecte a l’aigua, s’agafaran mostres de forma setmanal a quatre punts del litoral. A més, l’Ajuntament posarà una embarcació tipus pelicà per recollir els sòlids flotants, que funcionarà tots els dies de 10 a 14 i de 15 a 18 hores. Per altra banda, la comissió de treball per estudiar la presència de sòlids flotants a les platges de Badalona ha acordat crear un protocol per detectar les anomalies de forma immediata.

   

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea ha explicat que “la platja és un dels espais millors valorats pels ciutadans de Badalona i aquest any l’Ajuntament continuarà treballant per garantir una bona temporada“. Egea ha destacat que “com cada any l’Ajuntament ha reforçat la neteja de rieres per tal que no arribin a la platja residus sòlids procedents del propi municipi en el cas que hi hagi episodis de pluges intenses”.

   

  Dues banderes blaves

   

  La platja de Badalona compta amb dues banderes blaves concedides per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE). Els dos trams de platges que han obtingut la Bandera Blava, enguany per segon cop, són la platja del Cristall-Barca Maria (entre la riera de Canyadó i el passatge de Cussó) i les platges del nou tram del passeig Marítim, entre el Port i l’avinguda de Martí Pujol (platges de l’Estació, del Pont del Petroli i del Coco). També cal destacar que l’Escola del Mar ha aconseguit novament el distintiu Centre Bandera Blava i el Port de Badalona torna a estar reconegut en la categoria de ports esportius.