Badalona ordena uns terrenys sobre la B-20 on s’hi construiran 130 cases

  0
  IMG_0550.JPG

  27/04/2017 – El Ple aprova els plans urbanístics parcials de Can Colomer i entra en la recta final d'una operació iniciada fa 10 anys per reduir l'edificabilitat de privats.

  El Ple municipal ha donat sortida aquesta setmana a una ordenació urbanística pendent des de fa una dècada. Es tracta del sector de Can Colomer, que va ser objecte d'una modificació de PGM i d'una permuta per reduir l'edificabilitat de propietaris privats en aquella zona, amb la intenció de protegir l'espai verd als peus de la Serralada de Marina.
   
   

  L'aprovació definitiva va ser el 2010, i ara el govern ha aprovat provisionalment -la inicial es va fer en Junta de Govern- els plans parcials urbanístics que definiran com quedaran ordenats detalladament tots els terrenys. Amb el canvi impulsat fa una dècada, la part pública de la zona passa del 33 al 62%, i la reducció de sòl edificable, que llavors arribava al miler d'habitatges, baixa fins a la xifra de 130 cases.
   
   

  A més dels immobles, hi haurà pastilles pensades per a un equipament sanitari assistencial de caràcter privat i 8.000 metres quadrats; un petit equipament esportiu privat, al costat de la finca de Godmar, i una àmplia parcel·la per a instal·lacions esportives públiques. A més, s'haurà de preservar el Bosc de Can Colomer i quedarà una gran zona verda de parc, entre la Riera de Pomar i l'avinguda Llenguadoc. També es conservarà la Masia de Can Colomer, actualment deshabitada però en bon estat, i que podrà oferir ús hoteler.
   
   

  La construcció de les cases, que les constructores propietàries dels terrenys podran posar en marxa un cop s'aprovin definitivament els plans parcials urbanístics, es concentraran al costat de Mas Ram, adossades al passeig dels Tarongers. La resta dels drets d'edificabilitat que els privats tenien fa 10 anys a la zona, es concretaran en sis punts diferents de la ciutat, sobretot a Pomar, Morera i Montigalà, on es podran construir pisos.

   

  Els plans parcials s'han aprovat amb l'abstenció de PP i Ciutadans.