L’espai de l’escola Badalona Port serà ampliat a l’espera de la descontaminació de Can Badrines

  0
  74
  IMG-20170421-WA0031.jpg

  27/04/2017 – El solar on ha d'anar l'edifici del centre té restes industrials contaminants que s'han d'eliminar; Ensenyament col·locarà un nou mòdul per al curs vinent.

  El passat divendres, un ampli grup de pares i mares de l'escola Badalona Port, al Progrés, es van manifestar a les portes del recinte de barracons en els quals el centre desenvolupa la seva activitat des que va obrir. El col·lectiu protestava perquè recentment els han comunicat que el projecte final de l'escola i el seu nou edifici hauran de patir un nou retard.

   

  Després d'enderrocar la fàbrica de Can Badrines, a tocar dels mòduls i espai on s'ha d'aixecar el centre, les comprovacions de l'Agència Catalana de Residus han confirmat que el solar té restes industrials contaminants, i que cal dur a terme una descontaminació abans d'impulsar el projecte.

   

  Els treballs han de ser costejats pel propietari, que ha de cedir els terrenys a l'Ajuntament sense càrregues. No obstant, afirmen des del govern, l'encàrrec s'assumirà de forma municipal si el privat no compleix amb la seva responsabilitat dins d'un termini prudencial. Posteriorment, el Consistori passaria la factura de forma subsidiària. El govern està encarregat els estudis per saber quant costarà aquesta descontaminació.

   

  Tot plegat suposa que l'espai del Badalona Port continuï estant limitat. El proper curs, el centre completarà un cicle sencer amb l'estrena de 6è de primària, des de P3. En aquest sentit, Ensenyament col·locarà un nou mòdul per poder ampliar aules. Aquesta instal·lació, però, suposava retallar bona part de l'actual pati, quelcom que ha aixecat les protestes d'algunes famílies.

   

  La soluticó proposada des de la regidoria d'Educació és ampliar el recinte de l'escola i ocupar par o quasi la totalitat del parc de la plaça Elx, entre el propi centre i les vies del tren, per tal que Badalona Port no perdi pati. De fet, aquesta setmana les famílies votaven si ocupar més o menys parc. Una decisió que des de la plataforma de pares descontents reclamen que sigui en tot cas provisional, ja que també afecta espai veïnal.

   

  En qualsevol cas, el proper curs Badalona Port disposarà d'un nou mòdul i un recinte més ampli.