Badalona organitza una cadena humana per clamar contra les retallades

  0
  50
  cadena.jpg

  28/02/2013 – Promoguda des de Badalona es Mou, la iniciativa ha congregat ja a un centenar d'entitats que diumenge volen unir la ciutat des del Besòs fins la riera de Canyadó.

  El moviment Badalona es Mou va llançar la iniciativa fa setmanes i un centenar d’entitats de tota la ciutat han acudit a la seva crida per clamar plegades contra les retallades. En aquesta ocasió, però, la protesta serà diferent. L’objectiu? Lligar la ciutat d’una punta a una altra amb una cadena humana.

   

  La iniciativa ‘3 del 3 pels nos3 drets’, el nom de la qual es deu a la data en la que es vol emmarcar l’actuació, el proper diumenge 3 de març, porta moltes setmanes caminant i arriba a la seva recta final. Al llarg de diverses assemblees i reunions, on s’ha anat sumant més gent cada cop, s’ha treballat en base a una idea clara: fer un front comú i lluitar pels drets humans i democràtics. Per això i per demostrar que la ciutat està unida, s’han congregat agrupacions i associacions de tots els àmbits: educatius, polítics, sindicals, culturals, veïnals, esportius, sanitaris…

   

  El projecte té un objectiu ambiciós: construir una cadena humana que recorri tota la ciutat des del riu Besòs fins la riera de Canyadó a través de la Carretera Nacional 2, en les seves diferents nomenclaturas (Alfons XIII, Francesc Macià, Francesc Layret, Sant Bru…). Per tal de coordinar una acció tant complexa, el moviment s’ha dividit en sis comissions territorials que controlaran els diferents trams: el d’Artigues (Llefià, Artigues, Sant Roc i El Remei), el del carrer Juan Valera (La Salut i Congrés), el del Pavelló/Màgic (Progrés, Raval, Can Claris i Gorg), el de la plaça Pep Ventura (Puigfred, La Pau, Montigalà, Lloreda, Sistrells i Sant Crist), el del Centre/plaça de la Vila (Canyet, Bonavista, Bufalà, Coll i Pujol, Dalt la Vila i Centre) i el de Canyadó/Manresà (Manresà, Canyadó, Pomar, Morera i Casagemes).

   

  Segons els càlculs de l’organització, caldran unes 5.000 persones per a aconseguir una fita difícil, però que veuen “assolible”. Serà a partir de les 11.30 del diumenge, en un matí de manifestació que conclourà amb la lectura d’un manifest a la plaça dels Països Catalans. Badalona es Mou, alma màter del moviment, destaca el treball conjunt i ben coordinat de totes les entitats participants i anuncia que els actes reivindicatius no s’acaben amb la cadena humana de diumenge, sinó que tindran continuïtat.