Badalona participa a la Quincena Metropolitana de Dansa

  0
  35

  Badalona participa en la segona edició de la Quinzena Metropolitana de Dansa, un festival que atorga el màxim protagonisme a la dansa i que se celebra a nou ciutats metropolitanes fins al 31 de març. Aquest any a més de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, s’hi afegeix el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

  Durant la Quinzena Metropolitana es podran veure a diferent escenaris i indrets metropolitans actuacions de diversos estils de dansa: clàssica, ball contemporani, flamenc, jazz, tradicional o hip-hop entre d’altres.

  A Badalona aquest dijous, en el trajecte de la L2 que va des de la plaça de Pompeu Fabra fins Artigues/Sant Adrià la plataforma HOP va oferir una intervenció multidisciplinària per transformar en espectacle la monotonia d’un viatge en metro.

  A més però, Badalona ha programat diverses activitats:

  · Avui dissabte, 16 de març, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, es podrà veure El amor brujo un espectacle amb un dels grans referents del flamen actual, Israel Galván, que s’enfronta a una partitura essencial de la música espanyola, El amor brujo de Manuel de Falla.

  · Diumenge, 17 de març, a les 18 hores, al Teatre Principal, la dansa, les titelles i la videoprojecció es combinen a Molsa per explicar als nens i nenes una història emotiva i tendra, un delicat conte sobre l’amistat. Molsa és una proposta poètica i, alhora, divertida. Un espectacle familiar gens convencional que evoca llocs imaginaris i sensacions molt reals.

  · Dissabte 23 de març, a les 12 hores, al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3, ofereix l’espectacle Hippos sorgit de l’aliança entre la companyia Zum-Zum Teatre i l’artista pluridisciplinari, creador de nous formats i llenguatges per a la dansa; Quim Bigas. Un espectacle familiar que dispara contra els estereotips que imposa la societat. Tres hipopòtams ballen, riuen, interaccionen amb la gent i la conviden a jugar. Més enllà de la diversió s’amaga, però, un missatge: el del respecte a la diferència. Hippos va rebre el Premi Moritz Fira-Tàrrega 2018 a la millor estrena d’arts de carrer.

  · Dissabte 29 de març, a les 15 hores, al Centre Cultural l’Escorxador, Els nens i les nenes també ballen. Dansa metropolitana convida a ballar la mainada de diversos cursos de primària de les escoles públiques de Badalona. Una secció de la Banda Simfònica de Badalona (EMMB) acompanyarà a l’alumnat a moure’s al ritme del jazz, del pop o de cançons tradicionals.

  · Dissabte 30 de març, a les 12 hores, al Centre Cultural l’Escorxador a torna “Tothom balla”, una proposta participativa i engrescadora que acomiadaran l’edició 2019 de Dansa metropolitana a les nou ciutats implicades. Aquest any, la coreografia d’aquesta gran festa de la dansa ha estat ideada per Mar Gómez, creadora d’espectacles que juguen amb la teatralitat, amb el gest i amb un sentit de l’humor que sedueix el públic de totes les edats.

  · També al Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3, dilluns 1 d’abril i divendres dia 5, de 10 a 12 hores, el projecte Explica Dansa per a la formació i creació de públics ha dissenyat per a Dansa Metropolitana una conferència taller adreçada al públic sènior. “Com ballàvem abans dels 70 i com ballem avui?” aquest és el títol de la xerrada que impartiran els ballarins Toni Jodar i Francesc Bravo, que formarà part d’un espectacle multidisciplinari pedagògic que viatjarà al passat, per connectar les modes i estils de ball amb els del present.

  · La Biblioteca Sant Roc acull el taller Balla’m un llibre, un viatge per redescobrir els llibres més enllà del seu ús habitual, un espectacle participatiu per a tots els públics que s’apropa a la dansa a partir de fer ‘ballar’ un llibre, convertint-lo en parella de ball i transformant-lo en mil objectes o idees. Una mirada coreogràfica, també, a l’acció de llegir, a les diferents posicions corporals i maneres de caminar i moure’ns quan ens capbussem en la lectura d’un llibre. Data per determinar

  L’espectacle Block, de les companyies Motionhouse & NoFit State, que s’havia programat per aquest proper dimarts, 19 de març, ha quedat anul·lat per problemes tècnics.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí