McFadden enlluerna en el debut i la Penya vola alt (77-84)

0
    33
    McFadden, letal davant de l'Obradoiro / Autor: T. Ruibal (Penya.com)

Cop d’efecte del Divina Joventut a Santiago de Compostel·la, on no guanyava des del 2015. Els verd-i-negres s’han imposat al Monbus Obradoiro per 77-84 i s’acosten una mica més al somni dels “playoffs”, amb un Thad McFadden que ha enlluernat en la seva estrena. L’escorta nord-americà ha signat un partit rodó, amb 17 punts, 5/6 triples i 25 de valoració, i ha estat decisiu en els minuts finals. Nico Laprovittola (20 punts, 6 assistències i 22 de valoració), Todorovic (9 punts, 9 rebots i 16 de valoració) i un Harandogy (17 punts) que és una autèntica assegurança de vida han estat els altres jugadors destacats d’una Penya que no ha començat gaire fina però que ha sabut refer-se, fruit de la confiança que donen les victòries. La jornada, a més, ha estat rodona, amb les derrotes de l’Unicaja, el València i l’Andorra. La quarta plaça torna a ser verd-i-negra.

Els de Carles Duran no han tingut una bona posada en escena. Sense Vasileiadis, que finalment ha estat baixa, Kyle Singler (11 punts) ha agafat els galons i ha estat un malson per a Boungou-colo, titular avui però molt discret. Carles Duran ha reaccionat fent entrar Xabi López-Arostegui, però defensivament els verd-i-negres han ofert d’inici una imatge massa condescendent, que s’ha traduït en uns percentatges d’escàndol de l’Obradoiro. Harangody (10 punts) ha aguantat la Penya, però Obst (9 punts) ha agafat el relleu anotador de Singler (26-18).

Amb Laprovittola incòmode i perdent pilotes davant dels 2 contra u defensius plantejats per Moncho Fernández, el Joventut ha arribat a estar 14 punts a sota (40-26), amb els gallecs veient la cistella com una piscina (7/10 triples). Aleshores, però, ha aparegut la Penya que coneixem. Ha apujat el llistó defensiu i amb uns bons minuts de López-Arostegui (8 punts) ha clavat un parcial de 0-12 per restablir l’equilibri (40-38). Malauradament, però, els de Carles Duran no han pogut acabar bé el quart i els gallecs s’han tornat a escapar tímidament (45-38).

Laprovittola agafa el timó

La recuperació definitiva dels badalonins ha estat un fet en la represa. Laprovittola ha despertat amb 14 punts en el tercer quart i els verd-i-negres s’han posat per davant amb un 0-11 (45-49), culminant un parcial increïble de 5-23 des del 40-26. L’Obradoiro s’ha refet momentàniament  (57-53), però una nova estrebada, amb un parcial de 0-8 culminat per una esmaixada de Delía sobre la botzina, ha rellançat de nou una Penya molt diferent de la del primer quart (60-68).

Els 8 punts de renda, tanmateix, no han estalviat el patiment, perquè en els primers cinc minuts del darrer quart l’Obradoiro ha repartit de valent al darrere i anotar ha estat una missió gairebé impossible. La Penya ha fet només 2 punts en aquests 5 minuts i els de Moncho Fernández han empatat de nou el partit amb un parcial de 10-2 (70-70). En els moments difícils, però, la Penya ha mostrat una maduresa i un saber estar impressionants, sense perdre en cap moment la compostura, i ha respost amb un altre parcial, de 2-12, que ja ha estat definitiu, al ritme dels triples de McFadden i Harangody.