Badalona podrà construir una nova escola bressol aquest mandat

  0
  ple febrer.jpeg

  14/03/2017 – Govern i PSC arriben a un principi d'acord per al pressupost de 2017 i l'annex d'inversions del mandat, a falta del vistiplau de l'assemblea socialista.

   

  L'acord per a l'aprovació del pressupost ordinari de 2017 i de l'annex d'inversions del mandat és un fet quasi consumat a Badalona. Després de setmanes de negociació, govern i PSC han aconseguit apropar postures perquè la proposta compti al Ple amb la majoria absoluta. El darrer pas, no obstant, serà la llum verda de l'assemblea socialista, que haurà de donar el vistiplau a l'acord aquest dijous a l'agrupació socialista.

   

  Iniciades les negociacions abans de Nadal, les postures s’havien apropat considerablement durant el mes d gener. De fet, fa unes setmanes es feia públic que, finalment, i així ho explicava el govern a les audiències públiques, el pressupost augmentaria un milió més per poder donar cobertura a les demandes del PSC. Així, els increments suposaran més injecció econòmica en manteniment de la via pública i els poliesportius, foment de l'ocupació dels col·lectius més vulnerables en l'àmbit del món laboral o acabar amb les llistes d'espera de la teleassistència.

   

  Badalona tindrà una escola bressol nova

   

  Els darrers serrells, i no pas poc rellevants, estaven vinculats al pressupost d'inversions del mandat. Els socialistes volien donar forma al destí de cinc milions d'euros de l'annex, en qüestions com ara seguretat i Guàrdia Urbana, urbanització de carrers, manteniment o poliesportius. El punt més rellevant, però, era el de la construcció d'una nova escola bressol, un equipament de ciutat que el PSC considera imprescindible de cara als propers anys.

   

  Així, també s'ha pogut consensuar aquest punt i les inversions inclouran la construcció d'una escola bressol aquest mandat i d'un pla de llar d'infants que marquin les directrius a seguir els propers anys. Tot i que no han volgut concretar la ubicació de l'equipament, el PSC ha insisit les darreres setmanes en la necessitat d'una escola bressol en barris amb alta densitat demogràfica o potencial projecció de creixement, com ara Montigalà, La Salut, Canyadó o Progrés. Des del govern tampoc han volgut avançar més detalls.

   

  La proposta de pressupost 2017 i l'annex d'inversions es votaran, probablement, al proper ple ordinari, el 28 de març.