La reparació del Pont del Petroli costarà finalment uns 200.000 euros

  0
  48
  IMG_0154.JPG

  14/03/2017 – Finalitzada la revisió completa dels danys, també sota l'aigua, l'Ajuntament inicia la redacció del projecte.

  L’Ajuntament de Badalona continua treballant en les tasques de peritatge i valoració dels danys que el temporal del passat mes de gener va provocar en el pont del Petroli en ser sacsejat per onades de fins a 8 metres. Els informes resultants de les darreres inspeccions reflecteixen que les obres de reparació i rehabilitació tindran un cost aproximat de 190.000 euros, un import inferior als 325.000 euros reservats inicialment.

   

  El mal estat de la mar va impedir fins fa uns dies fer una inspecció submergida del pont del Petroli així com una revisió detallada de la part emergida amb una embarcació. L’informe de la nova inspecció corrobora l’anàlisi efectuada pocs dies després del temporal en la part emergida del pont: s’ha comprovat que moltes de les bigues de fusta de la plataforma del final del pont han quedat destruïdes i que la barana d’acer inoxidable està molt malmesa i ha de ser substituïda.

   

  D’altra banda, s’han pogut observar esquerdes a la passera de formigó produïdes per la corrosió de l’armadura del formigó, tot i que no serien conseqüència del temporal.

   

  La part submergida també ha patit importants desperfectes que afecten l’estructura del pont. Han desaparegut 13 ànodes de sacrifici, les peces que protegeixen les columnes metàl·liques de la corrosió i que es col·loquen en cadascuna d’elles. Sis de les columnes també han perdut o tenen deteriorat l’encamisat que protegeix la zona de contacte entre l’aigua i l’aire. Durant els treballs de valoració dels danys no es van poder retirar els sensors submarins i comprovar perquè no funcionen.

   

  En la part exposada a l’aire, s’hauran de reposar i recol·locar tant les bigues del paviment de fusta com la barana d’acer inoxidable de la plataforma final del pont. Pel que fa a la darrera peça de la passera, és necessari efectuar una operació de reposicionament.

   

  Una vegada concretades les actuacions necessàries al pont del Petroli, el següent pas serà la redacció del projecte, per tal que sigui aprovat i licitat. En aquest punt podrà començar l’execució de les obres i es podrà concretar el termini de reobertura del pont, indeterminat encara a dia d'avui. Els treballs no seran gaire complexos, segons els enginyers redactors de l'informe de danys. De fet, serà més dilatada la redacció del projecte i la seva licitació.

   

  Manteniment ordinari

   

  A més dels treballs de reparació, l'Ajuntament aprofitarà el desplegament infraestructural necessari per a escometre també tasques de manteniment ordinari, com ara pintar o renovar elements del pont. Aquests treballs faran pujar el cost de l'actuació per sobre dels 200.000 euros.