Badalona posa en marxa un nou servei d’integració sociolaboral

  0

  26/04/2013 – S'atendran a persones en risc d'exclusió social i a d'altres que necessitin un suport emocional o tècnic.

  L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa aquest mes d’abril un nou Servei d’Integració Sociolaboral (SISLaboral) que té com a principal objectiu ajudar a la inserció social i laboral de persones en risc d’exclusió social. El servei també atén a persones que pel seu grau de discapacitat, bloqueig emocional o dificultat d’aprenentatge necessiten un suport emocional o tècnic i unes orientacions específiques per valorar-se i buscar feina adaptada a les seves necessitats i a la realitat del món laboral.

   

  El SISLaboral s’ubica en els diferents Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) dividits per la ciutat. Per accedir-hi, els beneficiaris han de ser derivats per un professional dels serveis socials. El treball el realitzen equips multidisciplinars dels àmbits socials i laborals, i tècnics dels SBAS.

   

  En l’actualitat s’ha posat en marxa un projecte pilot en què hi participen 20 persones. Es tracta de 6 sessions amb una periodicitat d’una sessió setmanal de 2 hores de durada.

   

  Per altra banda, el SISLaboral inicia un pla estratègic d’intervenció amb les empreses de Badalona. En els propers mesos, membres del SISLaboral mantindran contactes i reunions amb més de 100 empreses de la ciutat per tal d’aconseguir que col·laborin en la inserció laboral dels participants en el servei.