Badalona prepara el dispositiu especial de seguretat i neteja per la revetlla de Sant Joan

  0
  sant joan.jpg

  23/06/2015 – El límit horari per ocupar la platja durant aquesta nit serà les 5.30 de la matinada, per tal que les feines de neteja puguin començar a les 6; les guinguetes podran obrir fins a les 4. 

  L’Ajuntament ha organitzar un dispositiu especial per garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu de l’espai públic i el litoral. Tanmateix, també es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja i facilitar, si calgués, l’accés d serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis. El tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Àlex Mañas, ha recordat, a més, que la celebració de la revetlla s’ha de compaginar amb el respecte per l’ecosistema marítim i l’ús del mateix per part de milers de ciutadans al dia següent. I és, segons va recordar ahir, després de la nit de Sant Joan es recullen prop del 10% del total de residus que es netegen de la via pública en el còmput global de l’any. A l’operatiu hi participen Medi Ambient, Via Pública, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  El límit horari per ocupar la platja durant aquesta nit serà les 5.30 de la matinada, per tal que les feines de neteja puguin començar a les 6; les guinguetes podran obrir fins a les 4. La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors i dues brigades avançaran en sentit sud i en sentit nord, acompanyades d’agents de seguretat. Es preveu que tota la platja estigui en condicions habituals d’ús cap a les 10 del matí. Es destinaran un total de dos tractors amb garbelladora, un vehicle 4×4, un camió compactador, dos camions amb capsa oberta  i un total de 29 efectius a la neteja de la sorra, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  La neteja del passeig Marítim

   

  La neteja del passeig Marítim i els seus accessos començarà a les 6.15 i anirà a càrrec de dues escombradores mixtes, dos camions amb plataforma i grua, una brigada d’escombrada manual i 16 persones. Es preveu que els treballs acabin a les 10h.

   

  Dispositius de seguretat

   

  La revetlla comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, mentre que l’empresa PROACTIVA oferirà un servei extra de nit amb presència de personal socorrista, una embarcació i un vehicle. Recordem que estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes. El pont del Petroli, d’altra banda, romandrà tancat des de les 21 hores del 23 fins a les 10 del dia 24.