Badalona preveu recuperar el Pont del Petroli l’estiu del 2022

  0
  87

  L’Ajuntament de Badalona ha iniciat els tràmits per a la reconstrucció del Pont del Petroli, que preveu reinaugurar l’estiu de l’any 2022. La infraestructura va quedar partida per la meitat durant el temporal Gloria i l’estructura va quedar molt malmesa, motiu pel qual es va haver de tancar també el tram del pont que va quedar dempeus.

  Ara, el consistori planteja una solució definitiva que permeti recuperar el pont tal com se’l coneixia abans de la borrasca i el primer pas serà encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) un estudi d’onatge que determini com ha de ser el projecte constructiu. El conveni, que està previst que se signi abans de la finalització de l’any 2020, té una valoració econòmica de 42.400 euros i s’empraran 13 setmanes (3 mesos) en la seva elaboració.

  El cost total supera els 1,5 MEUR i l’Ajuntament vol accedir a diferents vies de finançament de l’Estat i la Generalitat.

  L’objectiu és que el nou Pont del Petroli resisteixi temporals superiors al Gloria. “Volem recuperar-lo com el coneixíem i en les millors condicions de seguretat”, ha assegurat Albiol. En aquest sentit, bona part de l’obra serà submarina per reforçar l’estructura. A més del criteri de la seguretat, però, es vol aprofitar l’obra per donar un nou “toc d’excel·lència” a la infraestructura i s’inclourà il·luminació nocturna perquè el Pont del Petroli “llueixi igual de nit que de dia”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí