Dalt la Vila, un punt fosc de cobertura de fibra òptica

  0
  67

  La fibra òptica que devia de portar instal·lada al barri badaloní de Dalt la Vila des del 2013 continua sense estar present en tots els carrers. En un principi això va estar propiciat per la decisió d’alguns veïns i veïnes de no autoritzar l’empresa encarregada per passar els cables de fibra òptica per la façana dels seus edificis. “Per aquest motiu, les operadores van decidir marxar”, expliquen alguns veïns de la zona. “Ara, anys després, l’assumpte es complica perquè necessitem un permís municipal de l’Ajuntament que autoritzi a instal·lar la fibra òptica subterrània”. I és que resulta que a Dalt la Vila existeix una normativa municipal que prohibeix el pas de cables d’una banda de la vorera a l’altra per l’aire.

  El veïnat assegura que s’ha demanat diversos cops a l’Ajuntament aquest permís necessari per acabar d’instal·lar la fibra òptica en tota la totalitat del barri. “Tampoc cap companyia ha agafat la iniciativa de venir a instal·lar-la, però clar, primer ens hauríem de posar d’acord entre nosaltres”.

  Des de Dalt la Vila, els veïns que no gosen d’aquesta no s’expliquen com “hi ha massies perdudes per Catalunya que tenen fibra òptica i aquí, al centre de Badalona, no”. Aquests ciutadans i ciutadanes es troben, per tant, esperant una solució de l’Ajuntament i l’empresa dedicada a la fibra òptica.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí