Badalona, primera ciutat metropolitana en acollir un tast itinerant del MACBA

  0
  63
  Entusiasme 3.JPG

  19/09/2017 – L'exposició “ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” recorrerà una desena de municipis fins a 2019.

  La Diputació de Barcelona i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA, treballen de manera conjunta per itinerar l’exposició “ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” a diversos municipis de la demarcació de Barcelona des de 2017 fins el 2019, el primer dels quals Badalona.

   

  L’exposició, comissionada per David Armengol, reuneix gairebé una trentena d’obres i inicia la seva itinerància a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme. És el tret de sortida del seu recorregut, que durarà fins al 2019, per diverses institucions de nou municipis de la demarcació de Barcelona: Badalona, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallés i Terrassa.

   

  Els artistes presents a la mostra són: Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush.

   

  En relació a l’exposició, el diputat de Cultura de la Diputació , Juanjo Puigcorbé, destaca que «des de fa 20 anys el Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona dona suport a l’art contemporani en l’àmbit local, promovent exposicions itinerants que posen l’accent en la ciutadania, perseguint l’equilibri entre l’excel·lència i la divulgació».

   

  Per la seva banda, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, destaca que “és important que una exposició d’art contemporani d’aquest nivell amb obres de la Col·lecció MACBA iniciï el seu recorregut itinerant a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona”.

   

  El director del MACBA, Ferran Barenblit, celebra aquesta col·laboració ja que permetrà que “una magnífica selecció d’obres d’una de les col·leccions d’art contemporani més importants del sud d’Europa, com és la Col·lecció MACBA, pugui estar a l’abast d’un major nombre de persones”.

   

  Aquest és el tercer projecte de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el MACBA després de «El MACBA a …» (1997-1999) i «Espais obrats» (2001-2003).