Can Ruti atén per videoconferència a pacients amb pròtesi de genoll i maluc

  0
  16
  Telemedicina2.jpg

  19/09/2017 – L'hospital va iniciar el mes de maig una prova pilot i ja l'ha aplicada amb quasi 30 usuaris.

  La Unitat d'Hospitalització a Domicili de l’Hospital Germans Trias ha començat una prova pilot per atendre els pacients amb pròtesi de genoll i maluc per videoconferència, sense necessitat de desplaçar-se a casa seva. Aquesta unitat va començar a funcionar al passat mes de maig, i a aquestes alçades ja ha atès  27 persones.

   

  Fins ara, quan un pacient amb pròtesi de maluc o genoll ingressava a la Unitat d'Hospitalització a Domicili, rebia una visita dels professionals sanitaris cada 48 o 72 h. Gràcies a la telemedicina, els desplaçaments es redueixen a dos si l'evolució del pacient és correcta: una primera visita d'Infermeria en què es lliura una maleta amb material sanitari i medicació i es donen instruccions per fer-ne un ús correcte, i la última en què es dóna d'alta el pacient.

   

  Es tracta d'un projecte conjunt de la Unitat d'Hospitalització a Domicili amb el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Infermeria i l'empresa Technotrends, que ha desenvolupat un telèfon amb pantalla mòbil per poder realitzar fàcilment l'exploració a distància. 

   

  L’hospital a casa 

   

  L'Hospitalització a domicili és un programa assistencial que fa possible que un pacient  que requereix atenció de rang hospitalari pugui ser atès a casa seva per professionals de l'hospital (mèdic i d'infermeria).