Badalona prohibeix l’obertura de més associacions de fumadors a la ciutat

  0
  Descubren-mecanismo-coordinacion-consumo-cannabis_EDIIMA20130624_0210_13.jpg

  26/02/2014 – El Ple va aprovar un acord per suspendre, pel termini d’un any, l’atorgament de llicències urbanístiques d’edificació, reforma, rehabilitació, d’ús, de canvi d’ús i instal·lacions d’activitats per a noves implantacions en edificis, locals o solars en tota la ciutat.

   

  És un tema cada cop més recurrent a les administracions locals i l’Ajuntament de Barcelona ja ha manifestat la intenció de regular-ho. Ahir van ser els partits polítics de Badalona els qui van donar un pas endavant en aquest sentit. El Ple del Consistori va aprovar un acord per suspendre, pel termini d’un any, l’atorgament de llicències urbanístiques d’edificació, reforma, rehabilitació, d’ús, de canvi d’ús i instal·lacions d’activitats i d’altres autoritzacions municipals establertes, per la legislació sectorial, per a noves implantacions de clubs i/o associacions de fumadors en edificis, locals o solars en tota la ciutat.

   

  Aquesta suspensió se sustenta en la necessitat, explica el govern, de regular urbanísticament una activitat que pot causar molèsties als veïns i que, en ocasions, ha derivat en altra mena d’usos.

   

  L’acord es pren com a mesura cautelar, amb l’objectiu d’assegurar la viabilitat d’una modificació de Pla General Metropolità, que es farà a partir d’un estudi en profunditat de totes les normatives urbanístiques relatives a la implantació d’aquests clubs i/o associacions, com ara les condiciones de compatibilitat amb altres usos o la seva relació amb la proximitat a les zones de residència.

   

  PSC i CiU han recolzat el dictamen, en la mesura que es tracta d’una moratòria d’un any, mentre la Generalitat elabora una normativa que reguli aquesta activitat a nivell català, un procés iniciat pel govern català fa mesos. ICV-EUiA s’ha abstingut.