Badalona prohibirà l’entrada de l’autobús de la polèmica campanya ‘Hazte Oir’

  0
  imagen.jpg

  01/03/2017 – El govern ja ha avançat que apel·larà, si cas, a l'Ordenança de Civisme, que prohibeix publicitat “racista, sexista, homòfoba o xenòfoba”.

  El govern municipal ha avançat que, en casos com l’autobús de la plataforma “Hazte Oir”, s’articularan tots els mecanismes que possibilitin les ordenances municipals per impedir que els carrers de la ciutat serveixin per a la difusió d’idees d’odi i intolerància cap a la diversitat d’identitats sexuals i de gènere.

   

  El govern, cas que fos necessari, apel·laria a l’Ordenança de civisme vigent que recull en el seu article 23 que “l’Ajuntament garantirà que el contingut de qualsevol forma publicitària instal·lada a la via pública no expressi missatges racistes, sexistes, homòfobs o xenòfobs que indueixin a la violència o que siguin lesius o vexatoris per a qualsevol col·lectiu”. La mateixa Ordenança, en l’article 24, faculta els agents de l’autoritat a retirar o intervenir els materials o mitjans emprats.

   

  Així mateix, el govern recorda que l’alcaldia pot exercir la seva competència de limitar, totalment o parcialment, l’exercici d’activitats publicitàries en zones o determinats llocs del municipi si atempten contra la convivència o atien l’odi o la intolerància.

   

  El PSC demana que se’ls retiri la condició "d'entitat d'utilitat pública"

   

  El grup municipal del PSC, que aquest dimarts al Ple va demanar prendre alguna mesura contra la possible entrada del polèmic autobús a Badalona, exigeix que se’ls retiri la condició "d'entitat d'utilitat pública" concedida pel Ministeri de l'Interior durant l'etapa del ministre Jorge Fernández Díaz, i que es manté vigent avui dia. "La campanya és pel PSC de Badalona una vulneració greu del codi penal en matèria de delictes d'odi, ja que es fonamenta en la discriminació i estigmatització dels menors trans i incita a la violència cap al col•lectiu LGTBI", diuen els socialistes.