Badalona recapta més de 1.190 euros per a les malalties minoritàries

  0
  47
  DSC_8303.JPG

  08/08/2016 – Durant la Gala Benèfica per a la investigació de les Malalties Minoritàries Pediràtiques que es van desenvolupar dimarts en el Teatre Zorrilla amb diversos artistes i amb més de 110 assistents.

  Diversos artistes musicals van pujar a l'escenari del Teatre Zorrilla aquest dimarts, 5 de juliol, per fer possible la segona edició de la Gala Benèfica per a la investigació de les Malalties Minoritàries Pediàtriques, que tenia com a objectiu fer difusió d'aquestes malalties i recaptar fons econòmics.

   

  Més de 1.190 euros és la quantitat que els organitzadors, l'Associació de Veïns del Turó d'en Caritg i l'Associació de Comerciants de Pau Piferrer-La Salut Alta, han assolit amb la solidaritat de més de 110 persones entregades amb la causa i engrescadors amb els artistes que van passar per l'escenari. A més a més, destacar que diverses empreses badalonines també hi ha col·laborat, com així el Centre Comercial Montigalà i el Restaurant Palmira, que donaran el seu granet de sorra per fer créixer aquesta xifra, que es destinarà íntegrament a la Fundació Institut d'Investigació en Ciències de la Salut de l'Hospital Germans Trias i Pujol.

   

  Ball, música i cançons per a tots els gustos, des de flamenc fins a ranxera; passant per lírica i pop, entre altres, és el què es va poder gaudir durant aquesta gala. El septet de la Unió Musical La Flamenca de la Llagosta va ser l'encarregat d'iniciar l'acte i donar pas a artistes badalonins com Manuel Fernández -que va presentar el seu darrer disc 'Siete destinos'-, Núria Peñalva i el grup Five compost per Coral Ramos i Adrián Jiménez; però també l'entitat andalusa Tacón del Duende, que no es la primera vegada que col·labora per aquesta causa. Karol Luque, amb la seva gran veu que va interpretar diverses cançons líriques i María Muñoz, amb el seu repertori, van posar punt final a més de dues hores d'actuacions.

   

  Destacar que l'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; del cap de secció de pediatria de l'Hospital Universitari, el doctor Guillem Pintos, i de la secretària de la Asociación Española Déficit de Lipasa Ácida Lisosomal (AELALD), Sara Salinas.

   

  Nova fase d'investigació

  Durant els parlaments, l'alcaldessa va mostrar el seu orgull per la implicació de les entitats en aquest tipus d'activitats solidàries de la ciutat i també va ressaltar que "la sanitat significa defensar els drets bàsics de les persones i el dret a aquesta és un dels principis que ens fa com a éssers humans". Per la seva part, el doctor Pintos va compartir que "em sento emocionat i afortunat amb aquesta acció altruista perquè gràcies a aquesta ajuda hem pogut iniciar una nova fase d'investigació, entre les quals, crear un grup neuromuscular i neuropediàtric".

   

  Recordar que les associacions de La Salut Alta organitzen anualment diverses activitats solidàries amb les malalties minoritàries, com ara la Matinal Motera i la Cursa del Turó d'en Caritg, que se celebraran el proper mes de setembre i al març de 2017, respectivament.