Badalona reconeix oficialment “el valor social” dels castellers

  0
  17
  castellers.jpg

  26/02/2014 – El Ple Municipal de l’Ajuntament s’ha adherit al document “Els valors socials del fet casteller” de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

  Aquest dimarts, el Ple Municipal de l’Ajuntament s’ha adherit al document “Els valors socials del fet casteller” de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). El document, aprovat per unanimitat per les colles castelleres, suposa un compromís per tal de preservar els valors que s’hi troben dins aquesta mostra de cultura popular i tradicional catalana i que li van valdre la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO el 16 de novembre de 2010.

   

  Els Castellers de Badalona van presentar a principis d’any el document en nom de la CCCC a tots els grups municipals i al govern local, que finalment han decidit adherir-se al document mitjançant una declaració institucional. La declaració suposa un reconeixement a la tasca social feta per les colles castelleres, i per la Colla Micaco a la ciutat, i segueix l’exemple d’altres institucions que ja ho han fet, com la Generalitat de Catalunya i diversos ajuntaments, com els de Barcelona, Tarragona o Valls.

   

  Dins de la declaració també s’aprovarà la col·locació d’una placa a la façana de l’Ajuntament en commemoració de la Diada Castellera de Badalona Capital de la Cultura Catalana, celebrada el 20 del juny del 2010, en que la Plaça de la Vila va passar a ser “plaça de 9” en descarregar-se 4 castells de 9 pisos, que mai s’havien vist a la ciutat.

   

  Primeres diades de la temporada

   

  La declaració coincideix amb l’arrencada de les actuacions de la colla badalonina. Després del temps de preparació, els de la camisa micaco ja tornen a assajar amb horari normal, ja s’estan preparant per a un mes de març que arribà ben farcit. La primera serà aquest mateix diumenge, a les 13h, al Parc de les Muntanyetes, en el marc de la XXIII Festa de l’Espàrrec, on estaran acompanyats dels Castellers d’Esparreguera i la Colla Castellera Laietans de Gramenet.

   

  El plat fort d’aquest inici vindrà, però, el 16 de març, quan la colla celebri la seva tradicional Diada d’Inici de Temporada a la Plaça del Pou del Greix (Carrer del Mar cantonada amb La Rambla), a les 12 h i acompanyats dels Castellers de Sant Cugat i la Colla Castellera Jove de Barcelona.