Badalona recull a Brussel·les la bandera com a Ciutat Europea de l’Esport 2015

  0
  DSC_0027.JPG

  20/11/2014 – L’entitat European Capitals of Sport Association (ACES) ha atorgat aquesta distinció a Badalona en considerar la ciutat un bon exemple de municipi on l'esport és un instrument que promou la salut, la integració, l'educació i el respecte.

  L’alcalde Xavier Garcia Albiol va recollir ahir a Brussel·les la bandera oficial que distingeix Badalona com a Ciutat Europea de l’Esport 2015. L’entitat European Capitals of Sport Association (ACES), que dóna aquests premis als municipis com a reconeixement a la seva tasca en matèria esportiva, ha atorgat aquesta distinció a Badalona en considerar la ciutat un bon exemple de municipi on l'esport és un instrument que promou la salut, la integració, l'educació i el respecte.

   

  L’acte de lliurament de la bandera oficial que distingeix Badalona com a Ciutat Europea de l’Esport 2015 es va celebrar a l’edifici Joseph Antall del Parlament Europeu i va estar presidit per Gian Francesco Lupattelli, president d’ACES EUROPE.

   

  El patinatge, l’esgrima, el rem i l’atletisme, entre altres, seran protagonistes durant el 2015 a Badalona amb noves proves que se celebraran a la ciutat repartides al llarg dels 12 mesos. Els més petits estrenaran algunes competicions pioneres l’any que ve. Per la seva banda, la gent gran podrà participar en xerrades i tallers sobre la importància de l’esport i els hàbits saludables i també en una gran caminada popular. Aquests nous esdeveniments esportius se sumen a la completa programació habitual de la que gaudeix la ciutat. En total, durant el 2015 Badalona acollirà la celebració de prop de 100 esdeveniments esportius.

   

  Per concedir aquesta distinció, ACES ha valorat el fet que històricament Badalona hagi estat una ciutat compromesa amb l’esport, tant de modalitats esportives consolidades com el básquet, el futbol, la natació, la vela o l’atletisme com d’esports més minoritaris, individuals i d’equip.

   

  Una comissió avaluadora de l’ACES va visitar Badalona el passat mes de setembre per tal de conèixer de primera mà les instal·lacions esportives i el calendari d’activitats per al 2015 proposades per la ciutat en la seva candidatura. En la seva visita la comissió va conèixer el complex esportiu de Sistrells, el camp de futbol de Pere Gol, les pistes esportives del Màgic Badalona i el Palau Municipal d’Esports on té la seu el Club Joventut Badalona.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va destacar que “aquest guardó suposa un important reconeixement a la llarga trajectòria de Badalona de relació amb l’esport, amb fites tan importants com el fet de haver estat seu dels Jocs Olímpics del 92 o tenir el Joventut de Badalona, un dels tres únics clubs de tot Espanya que ha estat campió d’Europa, però també per la seva aposta per l’esport base i popular”. Tanmateix, afirmà que aquest títol serà una oportunitat per promocionar Badalona arreu d’Europa.

   

  A la ciutat coneguda com a “Bressol del basquetbol”, l’esport ha jugat un paper cohesionador a nivell social i ha estat bàsic per a la formació educativa i esportiva dels menors que participen en programes escolars que promouen el joc net des de la base. Amb el suport i la col·laboració de les associacions esportives i de les entitats veïnals s’organitzen una gran diversitat d’activitats que s’adrecen a diferents segments de població. Incorporar l’activitat física en la vida diària dels ciutadans i potenciar un estil de vida saludable són també objectius prioritaris de l’Ajuntament per aconseguir una millora de la salut comunitària.