‘Badalona recupera el bosc’ amb la participació de 650 escolars de la ciutat

  0
  Reforestació 2.JPG

  04/01/2013 – S'inicia aquest mes de febrer una campanya de reforestació entre 17 centres educatius de la ciutat, amb un total de 650 alumnes de cicle superior de primària i secundària.

  Aquest mes de febrer s’inicia la campanya escolar de reforestació dins del programa ‘Badalona recupera el bosc’, que impulsa l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona i que coordina l’Escola de Natura Angeleta Ferrer. En aquest programa hi participaran 17 centres educatius de la ciutat amb un total de 650 alumnes de cicle superior de primària i secundària.

   

  L’objectiu principal de la iniciativa és que els centres educatius de la ciutat participin sobre el terreny en una activitat sensibilitzadora de millora d’un espai forestal. En aquest indret, situat a prop de Can Ruti, ja fa diversos anys que s’hi està treballant.

   

  Durant la sortida al bosc els alumnes fan dues activitats: una d’elles, lligada al currículum escolar i permetrà treballar conceptes com l’orientació, comunitats vegetals, efectes del foc i problemes ambientals; l’altra, més pràctica, farà que els alumnes aprenguin a plantar arbres i arbusts, a refer i netejar forats, a protegir la base de la planta amb restes vegetals per evitar el fred i la pèrdua d’aigua i, finalment, a reomplir els forats amb compost

   

  La campanya escolar de reforestació és possible gràcies al suport econòmic de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.