Badalona rep 22 milions d’euros del Fons de Liquiditat Autonòmic

  0
  29
  RECURS WEB Façana de la Casa de la Vila.JPG

  04/05/2015 – Es tracten de diners que corresponent a part del deute que la Generalitat té amb l'Ajuntament i algunes empreses municipals.

  L’Estat, a través del Fons de liquiditat autonòmic (FLA), ha avançat a l’Ajuntament de Badalona 22,4 milions d’Euros que corresponen a part del deute que la Generalitat té amb l’Ajuntament i amb les empreses municipals Badalona Serveis Assistencials (BSA), Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), Institut Municipal de Serveis Personals (IMSP) i Ens de Gestió Urbanística (ENGESTUR).

   

  L’assignació del FLA social suposa per a Badalona recuperar quantitats que l’Ajuntament havia avançat des de 2012 per pagar serveis a càrrec de la Generalitat. L’alcalde Garcia Albiol ha destacat que “serviran perquè l’Ajuntament pugui continuar garantint la prestació d’aquests serveis".

   

  L'Estat ha assignat a Catalunya 397,4 milions d'euros del denominat FLA social (Fons de liquiditat autonòmic) per al pagament de deutes dels ajuntaments en matèria sanitària, d'educació i altres serveis socials.

   

  CiU recorda que són diners de Badalona i Catalunya

   

  El president del grup municipal de CiU i candidat a l’alcaldia, Ferran Falcó, va assenyalar, després de l’anunci de l’Ajuntament sobre els 22 milions, que aquest diners no són “un regal fruit de la generositat de l’Estat”, sinó recursos que surten de Badalona i Catalunya. “El Fons de Liquiditat Autonòmica és un instrument creat pel govern de l’Estat per a reforçar els atacs a l’autogovern per part del PP, en aquest cas a través de la política econòmica i fiscal. En realitat és aquest Estat el que ens ofega amb mecanismes de tutela financera i amb un dèficit fiscal anual que limita la capacitat econòmica de la Generalitat i impedeix que aquesta pagui a temps als ajuntaments i als proveïdors”.