Badalona reparteix papereres per evitar que es llancin tovalloletes al vàter

  0
  Stop Tovalloletes II.JPG

  28/11/2017 – L'Ajuntament s'adhereix a la campanya de conscienciació impulsada per Aigües de Barcelona.

  Divendres va començar a Badalona la campanya “STOP tovalloletes al vàter” amb un acte de divulgació als Encants de Montigalà. Una campanya que es duu a terme també a Santa Coloma de Gramenet i els districtes de Sant Andreu i Sant Martí de Barcelona, que són els municipis que porten les seves aigües residuals a la depuradora (EDAR) del Besòs.

   

  La iniciativa presenta accions de sensibilització per a conscienciar la ciutadania dels problemes que causa l’abocament de tovalloletes i productes d’higiene personal al vàter, però que sobretot vol obtenir resultats mesurables en termes de reducció de les avaries que provoquen les tovalloletes abocades a la xarxa de sanejament.

   

  A més de la distribució de fulls informatius de la campanya, que s’estendrà a mercats municipals, comerços, bars i restaurants, també s’ha començat el repartiment de 20.000 papereres per utilitzar-les al costat del vàter de casa i no llançar les tovalloletes pel sanitari. Les tovalloletes humides estan fetes amb fibres molt resistents, encara que a l’envàs s’indiqui que són biodegradables. Triguen molt més a desfer-se que el paper higiènic i provoquen embussos complicats, desagradables i cars a les canonades.

   

  Una campanya amb els mateixos objectius, també promoguda per Aigües de Barcelona i diversos ajuntaments, va tenir lloc als cinc municipis que fan arribar les aigües residuals a l’EDAR Gavà-Viladecans: Sant Boi de Llobregat, Gavà, Sant Climent de Llobregat, Viladecans i Castelldefels. La iniciativa ha permès reduir el nombre de tovalloletes i residus abocats a la depuradora en prop d’un 2,5%. A l’EDAR Besòs, s’han abocat en el mateix període d’aquest any 1.591,5 tones, i l’objectiu és reduir aquesta xifra l’any vinent després de la campanya.