El Sant Josep vol arribar al cel; triple alegria a Copa; la Minguella fa un altre pas enrere

0
    26
    DSC00054.JPG

Jornada rodona a les dues màximes categories amb representació badalonina. El Coalci CB Sant Josep va tancar una nova victòria al centre parroquial contra l'Arenys Bàsquet (vinculat del Divina Joventut a Lliga EBA) i segueix somiant amb una salvació 'express' a la categoria i així poder situar un objectiu encara més ambiciós a quarta categoria nacional.

Tot i que el conjunt de Sergi Vives ha arribat aquesta temporada a EBA, s'ha adaptat a la perfecció. Sis triomfs i tres derrotes és el balanç i defensa la cinquena posició. El matx contra l'Arenys es va iniciar amb un Sant Josep molt encertat en atac (24-14). Tot i això, el conjunt maresmenc va despertar amb 21 punts al segon període i la diferència es va escurçar a 5 punts (40-35). A la represa, els badalonins van mantenir una sòlida defensa tot i que la igualtat es va mantenir al marcador (57-53). El partit es van tancar amb victòria local (57-53) en un partit que va destacar Truss amb 19 punts, 13 rebots i 27 de valoració.

A Copa Catalunya, l'alegria es va contagiar entre Maristes, Círcol i BadalonèsEl Maristes de Lluïs García va tancar una victòria d'or a la pista del Vilanova (67-74) per agafar aire i obrir un petit forat amb les darreres posicions de la taula. El matx es va construir des del quart inicial (13-16) i els badalonins no van deixar escapar el lideratge al marcador. Oleart amb 21 punts va liderar el Maristes en tirs de camp. L'altre equip del grup 1, el Badalonès de Xavi Riera, segueix lluitant entre els capdavanters de la classificació (6-2). Els dimonis van superar la Bisbal sense dificultats a La Plana (87-77). Balagué amb 5 triples va ser el més 'shooter' dels badalonins a la pista.

Per la seva part, el Círcol Catòlic Cotonifici de Juli Jiménez va tancar la presentació dels equips de les categories inferiors amb una victòria a La Plana contra el SESE (63-61). Un parcial inicial de 2-10 en contra va condicionar mínimament el primer quart (13-15). El tir exterior dels visitants va aturar el gran encert dels badalonins i van mantenir l'avantatge abans del descans (33-36). Molina, Gotzens i Jérez van liderar la remuntada del Círcol a la represa (46-43) i la victòria es va tancar des de la línia de 6, 75 (63-61).

Una categoria per sota, la Minguella va patir la segona derrota consecutiva a la pista de la UE Mataró i afluixa a la taula. Un tsunami anotador al primer quart va tancar pràcticament el partit (8-30). L'equip de David Martín va despertar abans del descans (21-39) però els locals van tornar a oferir els seus recursos ofensius a la represa (56-27;71-53).

A Segona Catalana, el Badalonès B va caure contra el Bàsquet Neus (72-81). Finalment, a Tercera, la Minguella B va caure contra la Gramenet (77-74) i la Cultural a la Mina (72-64). El Círcol B va sumar victòria al derbi contra el Sant Josep B (76-60), el Maristes B a la pista de la Llefià (70-83), el Natzaret davant l'Alisos (68-58) i 'ABB contra el Diagonal (75-90).