Badalona ret homenatge a Lluís Companys en el 72è aniversari de la seva mort

  0
  Ofrena Pdent Companys 2.JPG

  16/10/2012 – Els grups municipals de l'Ajuntament van dur a terme l'ofrena floral al monòlit commemoratiu del president afusellat; ERC i la CUP van realitzar, dues hores abans, la seva ofrena.

  Ahir al matí es va dur a terme l’ofrena floral institucional al monòlit dedicat al president Lluís Companys en commemoració del 72è aniversari del seu afusellament. L’acte va comptar amb la presència de regidors i regidores de tots els grups municipals.

   

  El tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, va recordar que, igual que altres milers de persones, Companys va morir injustament i va ser “una víctima més que exemplifica l’horror del que va ser la Guerra Civil Espanyola per a milions de catalans d’arreu”. “Sortosament, avui dia, des de la discrepància sabem defensar les nostres idees de forma pacífica i democràtica”, va afegir Jurado.

   

  A banda de l’acte institucional oficial, Esquerra Republicana de Catalunya i alguns membres de la CUP van retre homenatge a Companys al monòlit de l’avinguda homònima a les 7 del matí, dues hores abans que les formacions polítiques de l’Ajuntament.