Badalona reurbanitzarà la frontera costera amb Sant Adrià

  0
  53
  92053e20-5f86-415d-ad7a-2c2c3becaf21.jpg

  28/04/2016 – Badalona escometrà obres de reurbanització a Eduard Maristany per valor de 250.000 euros.

  Badalona es posarà mans a l’obra per començar a endreçar la seva frontera amb Sant Adrià els propers mesos. Aquesta setmana s’han presentat els resultats del procés participatiu que s’ha dut a terme entre una vuitantena de representants civil d’ambdues ciutats per conèixer el seu parer sobre el desenvolupament del futur front litoral a l’entorn de les Tres Xemeneies. La millora de la connectivitat i la comunicació de la zona ha estat una de les prioritats més destacades, com ho és des de fa temps per als veïns de la Mora, que precisament van intervenir al ple municipal de dimarts per interpel·lar les forces polítiques en la seva reclamació d’un barri millor.

   

  Una de les peticions que arrosseguen des de fa anys és la de l’arranjament del carrer Eduard Maristany, al seu pas per l’antiga tèrmica, on el vial s’estreny i representa un perill pels vianants que van i vénen de l’estació de Renfe de Sant Adrià i per a les persones que circulen en bicicleta. “És un dels punts negres de la ciutat”, afirma el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, qui avança que el govern ja disposa d’un estudi que quantifica en 250.000 euros els treballs necessaris per reurbanitzar i eixamplar el tram més perillós.

   

  Fins ara, la presència de la central representava un problema, ja que, per tal de fer una carretera més amplia amb més espai també per als vianants, s’han de guanyar uns metres al recinte de les xemeneies. A dia d’avui, però, amb les instal·lacions desmantellades, l’únic impediment és el mur de separació, i la intenció del Consistori és negociar amb Endesa per poder escometre les obres necessàries. El responsable d’Urbanisme espera poder disposar de la consignació pressupostària de 250.000 euros i les condicions administratives adients per afrontar la reurbanització d’Eduard Maristany aquest estiu.

   

  Recuperar la platja i perllongar el passeig Marítim

   

  En qualsevol cas, les obres seran de caire provisional, a l’espera d’avançar en la definició del futur front litoral, del qual la reforma definitiva d’Eduard Maristany serà per a Badalona una de les prioritats. També ho seran la connectivitat de la ciutat amb el Besòs i les infraestructures per fer-ho, com ara l’ampliació del tramvia.

   

  Mentre es defineix el model urbanístic i social del front marítim entre Badalona i Sant Adrià, sembla ferm el compromís de les administracions locals d’entomar la recuperació de la platja en el tram de les Tres Xemeneies i el perllongament del passeig Marítim per connectar per la costa les dues ciutats, un pas per al qual serà imprescindible redimensionar i ampliar la capacitat del col·lector de la zona.

   

  Amb el procés de participació realitzat, un equip tècnic treballa ja en la redacció de l’avanç de planejament de la zona, que passarà per la comissió política de regidors badalonins i adrianencs abans de ser aprovada inicialment pels respectius plens. Serà llavors quan la ciutadania podrà tornar a presentar al·legacions i propostes sobre l’esborrany inicial.

   

  Badalona organitzarà una sessió informativa per exposar en quin punt es troba el debat sobre el desenvolupament del front marítim i les Tres Xemeneies, qüestions que sí tenen més permeabilitat a Sant Adrià però la informació de les quals no arriba de forma tan directa al veïnat de Badalona, afirma l’alcaldessa Dolors Sabater.