Dissenyen una molècula efectiva contra la SIDA, el Dengue i l’Hepatitis C

  0
  VENEZUELA--Una-mol-cula-despierta-al-virus-del-sida-de-sus---8216-santuarios--8217--para-poder-matarlo.jpg

  29/04/2016 – Investigadors de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, amb seu a Can Ruti, i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han participat en l’estudi.

  Investigadors de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, amb seu a Can Ruti, i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han participat en l’estudi que ha dissenyat una molècula que ha demostrat ser efectiva contra els virus de la immunodeficiència humana (VIH) i l’hepatitis C (VHC), el virus Dengue i el virus del Nil Occidental.

   

  El compost va ser dissenyat especialment per inhibir una proteïna cel·lular denominada DDX3, essencial per a la replicació de virus pertanyents a diferents famílies. Els assajos en cultius cel·lulars de la molècula han demostrat que aquesta aconsegueix inhibir la replicació dels virus del Nil Occidental, l’hepatitis C i Dengue, així como algunes soques del VIH resistents a antiretrovirals.

   

  Aquest descobriment obre la via per a la creació d’una nova família de fàrmacs antivirals d’ampli espectre, que actuïn contra més d’un virus a la vegada. Això permetria, per exemple, tractar amb un sol medicament als pacients co-infectats pel VIH i pel VHC. L’estudi s’ha publicat avui a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).