Badalona s’acomiada dels bars musicals del polígon Can Ribó

  0
  61
  can ribo.JPG

  08/01/2014 – Aquest cap de setmana ha estat l'últim per alguns dels locals de la carretera de Mataró; d'altres aprofitaran el proper abans de tancar definitivament.

  Aquest cap de setmana, amb nit de Reis inclosa, ha estat la darrera sessió per a alguns dels bars de la carretera de Mataró, al polígon Can Ribó. Diumenge, de fet, ja es van poder veure algunes persianes abaixades que no tornaran a pujar. D’altres allargaran fins la setmana vinent, aprofitant la data límit de tancament, fixada pel 15 de gener.

   

  En uns dies, la nau industrial que ha estat llogada als propietaris dels locals d’oci durant els darrers anys quedarà buida i l’enderrocament no es farà esperar gaires setmanes. Una zona d’aparcament serà el què quedi en aquest solar, que obrirà més al mar el barri de Canyadó, segons el govern municipal.

   

  La majoria dels locals renunciaran definitivament als seus negocis. Molts dels empresaris asseguren que començar de zero a una altra banda és econòmicament molt complicat i arriscat a dia d’avui. Altres ja han anunciat el seu trasllat, com és el cas del Grup Inèdit, que marxa a Santa Coloma de Gramenet.

   

  Ara s’obre un debat que no es resoldrà fins d’aquí uns mesos: si la marxa dels bars beneficiarà o perjudicarà la zona i la ciutadania en general, donat que una ciutat de més de 200.000 habitants perd la seva zona d’oci de referència. Al polígon restaran algunes sales de festa, discoteques en la seva majoria, i l’Ajuntament ja ha materialitzat la seva intenció de no concedir cap llicència més enllà de les que ja existeixen. Diferents sectors, com el Consell de la Joventut, demanen alternatives en l’àmbit de l’oci nocturn, però també en d’altres com el cultural.