Badalona s’adhereix a un servei d’emergències i urgències socials permanent de l’AMB i Barcelona

  0
  35
  incendi sant isidre.jpg

  08/09/2015 – Es tracta del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, que presta servei per a emergències i urgències socials 24 hores al dia, 365 dies l'any.

  Badalona disposa des d’aquest mes de setembre d’un nou servei permanent per atendre les urgències i emergències socials que es produeixin a la ciutat. L’Ajuntament ofereix aquest servei perquè s’ha adherit al conveni de col·laboració subscrit entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu d’oferir a tots els municipis metropolitans els serveis assistencials en l’àmbit de les urgències i emergències socials.

   

  Aquesta adhesió permetrà que Badalona es beneficiï del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que presta un servei permanent d’atenció psicosocial les 24 hores del dies i durant els 365 dies de l’any. Aquesta atenció la porta a terme un equip multiprofessional format per psicòlegs i treballadors socials, entre d’altres tècnics, que atén les urgències socials de les persones grans, dones maltractades i persones sense recursos.

   

  Pel que fa a les emergències, el CUESB atén les víctimes de situacions crítiques, com per exemple incendis. En aquest cas, el servei proporciona l’ajut per cobrir les necessitats bàsiques, com allotjament, alimentació o salut, entre d’altres. L’adhesió al conveni, aprovada per la Junta de Govern local, té un cost econòmic anual per part de l’Ajuntament de Badalona de 86.493 euros. Aquests diners serveixen per mantenir l’operatiu d’emergències i urgències socials.