Badalona se suma a la Marató 2.0 de Donants de Sang de Catalunya

  0
  54
  marató.jpg

  30/12/2015 – L'Ajuntament donarà suport institucional a una iniciativa que tindrà a l'Hospital de Can Ruti un dels punts de recollida principals.

  Badalona se sumarà aquest mes de gener a la Marató 2.0 de Donants de Sang de Catalunya, una iniciativa amb la implicació institucional i amb accions a l’espai de donació del Banc de Sang a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Amb l’eslògan “La sort de donar sang”, la Marató posa l’accent en les persones que cada dia necessiten sang i tindrà lloc del 15 al 22 de gener, una època de l’any en què les reserves són més baixes. 

   

  La mobilització per aquesta Marató es fa, en bona part, a través de les xarxes socials i dels anomenats Ambaixadors 2.0, que són ciutadans anònims que ajuden el Banc de Sang a conscienciar sobre la necessitat de donar sang. Aquest any, a l’equip d’Ambaixadors 2.0 s’hi incorporen receptors de sang, és a dir, persones que al llarg de la seva vida han necessitat sang per superar alguna malaltia. Ja es pot reservar hora per donar sang a través del web www.donarsang.gencat.cat.

   

  Just després de les vacances de Nadal és quan les reserves dels bancs de sang estan més baixes. Per aquest motiu, és a mitjans de gener quan es promou aquesta donació que es vol que sigui massiva. La sang que hi ha als bancs de sang bàsicament es destina a transfussions durant les intervencions quirúrgiques i a diversos tractaments mèdics.